Gratis e-Boekhouden.nl

WK 2022 accommodaties

Qatar heeft 64 trainingsaccommodaties en even zoveel hotels voor de landenteams voorgesteld aan de FIFA. Daarnaast zijn er in Qatar 84.000 hotelkamers beschikbaar voor het Wereld Kampioenschap 2022, terwijl het minimumaantal kamers volgens de FIFA 60.000 is. Het accommodatieplan is niet alleen afhankelijk van de capaciteit van twee speelsteden, maar ook van de voortgang van de bouwwerkzaamheden. Qatar wil veel accommodaties concentreren in één gebied, waardoor de exclusiviteit voor bepaalde groepen voetbalfans een risico loopt. Het voorgestelde hoofdkwartier van de FIFA in Qatar voldoet aan alle gestelde eisen.

Voetbalsupporters kunnen in tenten slapen

Voetbalfans van het WK 2022 in Qatar kunnen overnachten in tenten. Dit heeft de organisatie van het voetbaltoernooi besloten op 27 september 2016, nadat eerder een onderzoek aangekondigd werd. Supporters worden ondergebracht in bedoeïenententen, omdat er te weinig hotelkamers en appartementen beschikbaar zijn.

Op deze manier hoopt Qatar ongeveer 2.000 gasten op te kunnen vangen op een originele manier. In het kleine land moeten vanwege het WK 2022 voor zeer korte tijd erg veel slaapplaatsen beschikbaar komen. Aangezien het WK voetbal slechts één maand duurt, is men niet van plan om enorm veel hotels en appartementen te bouwen. Door voetbalfans onder te brengen in tenten, kunnen deze gasten op een geheel nieuwe manier kennis maken met het gastland.

Het tentenkamp wordt opgericht aan de grens met Saudi-Arabië, waarbij er verschillende tenten worden opgezet in verschillende prijsklassen. Gezien het imago dat Qatar wil uitstralen, zullen dit wel erg luxe tenten worden. Wegens de extreem hoge temperaturen in de zomer wordt het WK 2022 in het najaar gehouden. De verwachting is dat er tijdens het WK 2022 ongeveer een half miljoen voetbalfans naar Qatar zullen komen.

Datum gepubliceerd: 16-03-2010 | Datum bijgewerkt: 17-05-2024 | Auteur:

Deel 'WK 2022: catalogus met 68 accommodaties voor teams'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Alle informatie over de luxe WK 2022 accommodaties en hotels. Er is een online catalogus met voorwaarden en eisen van de deelnemende teams.


Over de auteur van 'WK 2022: catalogus met 68 accommodaties voor teams'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Gratis e-Boekhouden.nl