Voetbal bij Ziggo Sport

WK 2022 kaarten kopen

WK 2022 kaarten kopen bestaat uit vijf fases, waarvan de eerste start op 19 januari 2022 en eindigt op 8 februari 2022. Voetbalfans kunnen kiezen uit verschillende ticketproducten en -pakketten, zodat ze het Wereldkampioenschap in Qatar geheel op hun eigen manier kunnen beleven.

Het is mogelijk om meerdere wedstrijden op één dag te gaan bezoeken, want de afstanden tussen de stadions in Qatar is erg klein. Elk huishouden kan maximaal zes tickets per wedstrijd kopen, en maximaal 60 kaarten voor het hele toernooi.

Koop tickets WK 2022 (FIFA)

Inhoudsopgave [verbergen]

? min. leestijd | ? woorden

  Prijzen kaarten WK 2022

  De prijzen van de kaarten voor het WK 2022 zijn bekend: goedkoopste ticket kost €60 en het duurste ticket kost maar liefst €1.400!

  Een groepswedstrijd op een plaats in de hoeken van de bovenste ringen van de stadions is het goedkoopst, terwijl plekken op de eerste rij rond de middellijn voor de finale het duurst zijn.

  De ticketprijzen gelden voor iedereen; kinderen en ouderen. De leeftijd is niet van belang.

  Dit zijn de prijzen van de WK 2022 tickets voor individuele wedstrijden:

  Wedstrijd Cat 1 Cat 2 Cat 3
  Openingswedstrijd € 540 € 384 € 264
  Groepswedstrijden € 192 € 144 € 60
  Achtste finales € 240 € 180 € 84
  Kwartfinales € 372 € 252 € 180
  Halve finales € 835 € 576 € 312
  Troostfinale € 372 € 264 € 180
  Finale € 1.404 € 876 € 528

  De prijzen zijn omgerekend van Qatari riyal naar Euro tegen een koers van 1 = 0,24.

  WK 2022 ticketprijzen
  WK 2022 ticketprijzen

  Ticket categorieën

  Er zijn vier categorieën voor de WK-tickets:

  1. Categorie 1: duurste, met zitplaatsen op de beste plekken aan de lange zijde van het veld.
  2. Categorie 2: gemiddelde prijs, met zitplaatsen aan de korte zijde van het veld.
  3. Categorie 3: goedkoopste, met zitplaatsen achter de doelen.
  4. Categorie 4: voor inwoners van Qatar, met zitplaatsen op de tweede rij achter de doelen.

  Voor elke wedstrijd en in elk stadion biedt de FIFA speciale plaatsen aan voor gehandicapte mensen, de zogenaamde toegankelijkheidstickets.

  WK 2022 ticket categorieën
  WK 2022 ticket categorieën

  Verkoopfase om WK 2022 tickets te kopen

  De verkoopfase om WK 2022 tickets te kopen bestaat uit vijf perioden. De eerste twee perioden zijn vóór de loting, en de volgende twee er na. De laatste verkoopperiode is een last-minute sale vlak voor aanvang van het Wereldkampioenschap in Qatar.

  • 1e fase: 19 januari t/m 8 februari 2022. Tickets worden willekeurig toegewezen.
  • 2e fase: 21 maart t/m 29 maart 2022. Tickets worden verkocht op volgorde van bestelling.
  • 3e fase: 5 april t/m 28 april 2022. Tickets worden willekeurig toegewezen.
  • 4e fase: tickets worden verkocht op volgorde van bestelling.
  • 5e fase: tickets worden verkocht op volgorde van bestelling.

  Eerste verkoopfase om WK 2022 kaarten te kopen

  De eerste verkoopfase start op donderdag 19 januari 2022 om 11:00 uur en eindigt op 8 februari 2022 om 11:00 uur. In die periode kun je tickets voor het WK 2022 kopen.

  Het maakt niet uit of je op de eerste of de laatste dag besteld, alle aanvragen worden gelijk behandeld en iedereen maakt evenveel kans op een WK-ticket. Als er meer vraag dan aanbod is voor een bepaalde wedstrijd of categorie, worden de kaarten willekeurig toegewezen aan de geïnteresseerde voetbalfans.

  Uiterlijk 8 maart 2022 zal de FIFA iedereen via een e-mail laten weten of je wel, gedeeltelijk of geen tickets kan kopen op basis van je aanvraag. Vanaf dat moment moet je op korte termijn beslissen of je de tickets daadwerkelijk wilt kopen. Niet-verkochte kaarten gaan weer terug in de volgende verkoopfase.

  Uit de volgende producten en pakketten kunnen de fans kiezen:

  • Individuele wedstrijdtickets
  • Teamspecifieke ticketseries
  • Ticketserie met vier stadions
  • Toegankelijkheidskaarten

  De individuele wedstrijdtickets zijn kaarten voor één specifieke wedstrijd. Voor alle wedstrijden, van de openingswedstrijd tot de finale, worden deze kaarten aangeboden. Tickets in categorieën 1, 2 en 3 zijn beschikbaar.

  De teamspecifieke ticketseries zijn kaarten voor alle wedstrijden van één specifiek team. Je koopt kaarten voor de drie groepswedstrijden en eventuele knock-out wedstrijden, waardoor je drie, vier of zeven wedstrijden kunt volgen. Koop je kaarten inclusief de knock-outwedstrijden, dan kan je daar sowieso naar toe, ongeacht of je team de volgende ronden bereikt. Tickets in categorieën 1, 2 en 3 zijn beschikbaar.

  De ticketserie met vier stadions zijn kaarten voor vier verschillende wedstrijden in vier verschillende stadions op vier achtereenvolgende dagen. Er zullen meerdere combinaties van dagen, wedstrijden en stadions zijn om uit te kiezen. Tickets in categorieën 1, 2 en 3 zijn beschikbaar.

  De toegankelijkheidskaarten zijn tickets voor gehandicapten en mensen met beperkte mobiliteit. Hiermee krijg je toegang tot op maat gemaakte faciliteiten en ruimtes. Een toegankelijkheidsticket wordt gekocht samen met één van bovenstaande soorten.

  Tweede verkoopfase om WK 2022 tickets te kopen

  De tweede verkoopfase om WK 2022 tickets te kopen is vóór de loting op vrijdag 1 april 2022. Deze verkoopfase start op 21 maart om 11:00 uur en eindigde op 29 maart 2022 om 11:00 uur. Voetbalsupportes krijgen op dat moment een tweede kans om WK-kaarten te bemachtigen.

  In deze verkoopfase worden de tickets verkocht aan de eersten die zich melden; wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Je weet direct of je succesvol kaarten hebt gekocht.

  Derde verkoopfase om WK-kaarten te kopen

  De derde verkoopfase vindt plaats na de loting van 5 april 11:00 uur t/m 28 april 2022 om 11:00 uur. In deze fase komen er twee producten bij:

  • Supporter tickets
  • Voorwaardelijke supporter tickets

  De supporter tickets zijn kaarten voor fans die tussen de andere supporters van hun team willen zitten. Dit gaat om stoelen die niet naast elkaar zitten.

  De voorwaardelijke supporter tickets zijn kaarten voor de voetbalsupporters die alvast een plaats willen reserveren voor de wedstrijden van hun team in de knock-outfase van het toernooi.

  In deze verkoopfase worden tickets willekeurig verkocht aan degenen die een aanvraag hebben ingediend. Na afloop van deze verkoopfase wordt je op de hoogte gesteld.

  Vierde verkoopfase voor WK-tickets

  De vierde verkoopfase bestaat uit tickets die niet verkocht zijn in de vorige periode. In deze vierde periode worden kaarten verkocht op basis van volgorde van aanmelding. Je weet direct of je succesvol kaarten hebt gekocht.

  De vierde fase start op dinsdag 5 juli om 12:00 uur Nederlandse tijd en eindigt op 16 augustus 2022 om12:00 uur. Op dit moment zijn de 32 gekwalificeerde teams bekend en zijn er al 1,8 miljoen tickets verkocht.

  Individuele wedstrijdkaarten zijn beschikbaar in alle vier prijscategorieën (categorie vier is voor inwoners van Qatar). Fans hebben de mogelijk om maximaal 6 kaarten per wedstrijd en maximaal 60 kaarten voor het hele toernooi aan te schaffen.

  Het is zelfs mogelijk om meerdere wedstrijden op dezelfde dag te boeken.

  Vijfde en laatste mogelijkheid om kaarten voor het WK 2022 te kopen

  De vijfde en laatste mogelijkheid om kaarten voor het WK 2022 te kopen is een last-minute sale. Deze verkoopperiode is wederom op basis van wie het eerste komt, wie het eerste maalt.

  Hoe eerder je je aanvraag indient, hoe meer kans je maakt op een wedstrijdticket. Je weet direct of je succesvol kaarten hebt gekocht.

  De laatste verkoopfase start op dinsdag 27 september 2022 om 12:00 uur en eindigt op het moment dat alle tickets uitverkocht zijn. Ook tijdens het toernooi zijn dus nog tickets te koop (mits nog op voorraad).

  Mocht je al in een eerder stadium tickets hebben weten te bemachtigen, dan is dit je kans om nog een wedstrijd aan je planning toe te voegen. Je mag namelijk twee groepswedstrijden per dag bezoeken.

  Koop tickets WK 2022 (FIFA)

  Mobiele tickets via een app

  Alle kaarten voor het WK in Qatar zijn mobiele tickets. Eind oktober zal de FIFA een app beschikbaar stellen die bezoekers kunnen downloaden.

  Gekochte tickets zullen geüpload worden naar deze app en worden geactiveerd bij het betreden van het stadion.

  In aanvulling op de ticketapp moeten voetbalsupporters in bezit zijn van de Fan ID (Hayya-ID). Dit is verplicht door de overheid van het gastland. Het Fan ID geeft je, naast het wedstrijdticket, toegang tot het stadion.

  Een fan-ID is verplicht

  Het is verplicht om een fan-ID te hebben om het land Qatar en de voetbalstadions binnen te komen, samen met een wedstrijdticket. Met het fan-ID kan je op wedstrijddagen gratis reizen. De fan-ID wordt ook wel de Hay'ya-kaart genoemd, en wordt verstrekt door de overheid van Qatar.

  Veel gestelde vragen over WK tickets

  Veel mensen hebben nog vragen over de WK tickets. Antwoorden op de meest gestelde vragen over de kaartverkoop vind je op de officiële website van de FIFA.

  WK 2022 kaarten kwalificatie

  Kaarten voor de WK 2022 kwalificatie zijn verkrijgbaar. Via de officiële website van de KNVB kun je tickets kopen voor de kwalificatiewedstrijden van het Nederlands Elftal richting Qatar.

  Koop tickets WK 2022 kwalificatie (KNVB)

  Op de hoogte blijven van de kaartverkoop voor het WK 2022

  Blijf op de hoogte van de kaartverkoop voor het WK 2022. Meld je hieronder aan en ontvang een bericht als de ticketverkoop start.

  Datum gepubliceerd: 16-03-2010 | Datum bijgewerkt: 10-06-2024 | Auteur:

  Deel 'WK 2022: koop kaarten en tickets voor het WK 2022'

  Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!  WK 2022 tickets kopen? Er zijn 5 verkoopfases en 4 categorieën. Ticketprijzen: goedkoopste ticket kost €60 en het duurste ticket kost maar liefst €1.400!


  Over de auteur van 'WK 2022: koop kaarten en tickets voor het WK 2022'

  Patrick (auteur en webmaster)

  Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

  Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

  Voetbal bij Ziggo Sport