Unibet

Sponsoren van het WK 2022

Sponsoren van het WK voetbal

Sponsoren van het WK voetbal zijn:

  • Budweiser
  • Hisense
  • Mc Donalds
  • Vivo

Adidas     Coca Cola     Dalian Wanda     Hyndai Kia     Qatar Airways     Visa

Sponsoren van de FIFA

Sponsoren van de FIFA zijn:

  • Adidas
  • Coca-Cola
  • Wanda Group
  • Hyundai / Kia
  • Qatar Airways
  • Visa

Budweiser     Hisense     McDonalds     Vivo

Qatar Airways is de nieuwe sponsor van het WK 2022 en de FIFA

Qatar Airways is de nieuwe officiële sponsor van het WK 2022 en de FIFA. Ook stelt de vliegmaatschappij enkele vliegtuigen ter beschikking, als onderdeel van de sponsorovereenkomst die onlangs gesloten is. Door de overeenkomst is Qatar Airways de officiële vliegmaatschappij voor de Confederations Cup 2017, het WK 2018, het WK voor clubteams, het WK 2019 voor vrouwen en het WK 2022 in Qatar.

Als partner van de FIFA heeft Qatar Airways de exclusieve marketing en merkrechten voor de aankomende twee Wereld Kampioenschappen voetbal. Hiermee hoopt het bedrijf meer dan twee biljoen mensen per toernooi te bereiken. Ook zal het visueel goed zichtbaar zijn tijdens de wedstrijden van de genoemde toernooien.

De overeenkomst tussen de FIFA en Qatar Airways is één van de grootste overeenkomsten in de sportwereld en de grootste in de geschiedenis van de vliegmaatschappij. De overeenkomst, die gesloten werd op 7 mei 2017, is onderdeel van de strategie van het bedrijf om in beeld te komen bij grote voetbalclubs en sportevenementen over de wereld. Zo heeft men ook overeenkomsten met Al-Ahli FC uit Saudi-Arabië en FC Barcelona. 

Secretaris generaal Fatma Samoura van de FIFA zei dat de FIFA erg blij is met een partner als Qatar Airways, de snelstgroeiende luchtvaartmaatschappij ter wereld. Aangezien het bedrijf is gevestigd in Qatar, is het de ideale partner om mee te vliegen tijdens het WK voetbal in 2022. Hiermee is de FIFA goed voorbereid op het eerste WK voetbal in het Midden-Oosten. 

"Qatar Airways begrijpt de kracht van de sport om mensen samen te brengen. De FIFA, als overkoepelende organisatie, begrijpt de kracht van de populariteit van voetbal. We kijken er naar uit om overwinningen te vieren met de voetbalfans, die kunnen genieten van 's wereld grootste voetballers", aldus Akbar Al Baker, directeur van Qatar Airways. Uiteraard kijkt hij erg uit naar het WK 2022 in zijn thuisland.

Het bier Budweiser zal geschonken worden tijdens het WK 2022

De FIFA en Anheuser-Busch InBev zijn verheugd om aan te kondigen dat ze een overeenkomst zijn aangegaan omtrent de officiële bier voor het WK 2022 in Qatar. Hierdoor zal Budweiser het bier zijn dat geschonken gaat worden als officiële bier van het Wereld Kampioenschap voetbal.

Deze overeenkomst bouwt verder op een 25-jarige samenwerking tussen de twee wereldwijde organisaties. De overeenkomst geeft Anheuser-Busch InBev de wereldwijde rechten om bier te schenken tot en met het WK voetbal in 2022. Sinds de eerste overeenkomst tussen de partijen in 1986 is Budweiser altijd al belangrijk geweest voor het WK voetbal. Budweiser bracht het voetbalevenement dichter bij de fans over de hele wereld.

Budweiser sponsor WK 2022Ook de marketing directeur van Anheuser-Busch InBev, Chris Burggraeve, is erg blij met de lange termijn samenwerking met de FIFA en het WK in Qatar. Voetbal en sport zijn over het algemeen een moment waarop veel plezier gemaakt wordt en waar veel gedronken wordt. Het WK 2022 biedt het biermerk een sterk en relevant platform van waar men het bier bij alle voetbalfans over de hele wereld onder de aandacht kan brengen.

Budweiser zal tijdens het WK 2022 in Qatar geschonken worden als officiële bier, terwijl Anheuser-Busch InBev ook de mogelijkheid heeft om andere bieren uit hun portfolio te schenken als onderdeel van hun lokale sponsorovereenkomsten. Zo zal er in 2022 in Nederland en België het bier Jupiler geschonken worden en in Duitsland Hasseröder.

Budweiser is de eerste van de groep sponsoren voor het WK 2022.

Tijdens het WK 2022 is het verboden om alcohol te drinken in de stadions. Qatar zorgt er met deze maatregel voor dat voetbalfans niet gezellig een biertje kunnen drinken voor, tijdens en na de wedstrijd. Uiteraard hoopt de organisatie met dit verbod ook rellen en ongeregeldheden te voorkomen. Het verbod op alcohol tijdens het WK 2022 in Qatar leidt bij de FIFA tot een groot probleem. Bierproducent Budweiser is namelijk een grote sponsor van de FIFA en schenkt al sinds 1986 bier tijdens het Wereld Kampioenschap voetbal.

Sponsoren zien geen reden FIFA te verlaten na omstreden rapport over arbeiders

Drie van de zes belangrijkste sponsoren van de FIFA zien geen reden de samenwerking met de wereldvoetbalbond te beëindigen naar aanleiding van het bekritiseerde corruptierapport rond de toewijzing van de WK's van 2018 en 2022.

Adidas, Coca-Cola en Hyundai laten weten er vertrouwen in te hebben dat de FIFA de problemen rond het onderzoek oplost.

Coca-Cola ziet wel de gevaren van de beeldvorming over de bond. "Alles dat afleidt van de missie en de idealen van de FIFA is een zorg voor ons", luidt de verklaring van de frisdrankproducent. "De huidige toon rond het onderzoek is teleurstellend. Onze verwachting is dat dit snel wordt opgelost op een transparante en efficiënte manier."

Sportmerk Adidas wil de mening over het onderzoek alleen met de FIFA zelf bespreken. "Zij moeten hier commentaar op geven en we discussiëren dat rechtstreeks met hen."

Hyundai Nederland heeft zich 'op positieve wijze aan de voetbalsport verbonden' en zet zich in voor 'sportiviteit, respect en verbroedering'. De autoproducent laat het beheer van de sponsoring over aan de internationale tak. "Wij zijn ervan overtuigd dat ze alle ontwikkelingen rondom de FIFA volgen en waar nodig met hen bespreken. In Nederland vertrouwen we op hun oordeel, maar zijn we niet in de positie om in te gaan op politieke zaken, noch op kwesties die betrekking hebben op sportorganisaties."

VISA, Emirates en Sony zijn de andere drie belangrijkste partners van de FIFA. De luchtvaartmaatschappij heeft al aangegeven na dit jaar te stoppen omdat het nieuwe aanbod van de bond niet naar wens was. De elektronicafabrikant denkt nog na over verlenging van het aflopende contract.

Datum gepubliceerd: 16-03-2010 | Datum bijgewerkt: 27-05-2023 | Auteur:

Reageer op 'WK 2022: sponsoren - Qatar Airways hoofdsponsor'


8 reacties op 'WK 2022: sponsoren - Qatar Airways hoofdsponsor'

Annemieke Knuwer

Goed om te weten wie de sponsoren zijn, zodat ik weet welke producten ik moet en ga mijden, niet meer koop, goodbye Adidas.

Geplaatst op 01-11-2022 om 08:43
C.M.Voogel

I Ik zal bij nieuwe aankopen alle sponsoren van het WK mijden. De gewetenloosheid van de sponsoren vind ik weerzinwekkend.

Geplaatst op 02-10-2022 om 12:04
Gerrie

Voor elke 6m2 aan veld voor het WK is één dode is gevallen. Wij voetballen letterlijk over de rug van anderen. Belachelijk dat dit evenement nog plaats vindt. #Bloedsponsoren

Geplaatst op 24-05-2021 om 12:25
6500 casualties, and counting...

Ik ben al sinds mijn vroege jeugd een voetballiefhebber, maar dit WK zal ik volledig aan me voorbij laten gaan. Goed om te weten welke bedrijven deze beschamende vertoning sponsoren, zij zullen geen cent meer aan mij verdienen. De corruptie rond de toewijzing van de WKs van 2018 en 2022 en het schandaal van de arbeidsomstandigheden in Qatar zijn niet hetzelfde, het gaat hier om EEN STAPELING van misstanden!
Het grote geld heeft onze sport nu wel genoeg kapot gemaakt, tijd om nu het grote geld aan te pakken!

Geplaatst op 22-03-2021 om 10:59
Anton Riemer

Een Hyundai wil ik sowieso niet rijden als MB rijder. Coca-Cola is altijd al vergif geweest, past dus eigenlijk wel. Sony? Dat is toch van vroeger? Adidas, je moet je schamen! Hoe kan dit toernooi überhaupt nog als iets sportiefs gezien worden? Toen de Maya’s sport beoefenden vielen er doden, dat is in onze beschaving heel erg lang geleden. Vliegen kan anno 2021 eigenlijk ook niet meer. Visa, tja.. even afwachten wat die doen. Anders mijn gouden kaartje even doorknippen.
6500 mensenlevens! En wij moeilijk doen met een virus. Ik schaam mij in zo’n wereld te moeten leven!

Geplaatst op 10-03-2021 om 12:16
Ongelofelijk

Ongelofelijk dat wk in land nog doorgaat.
Die sponsoren wat een hypocriete merken. Hopelijk gaat er nog veel meer rumoer ontstaan waardoor er meer druk op komt.
Het is toch belachelijk dat de black live matters wereldwijd aandacht krijgt en dat 6500 man dood gaan (mensenhandel / mensensmokkel) om stadions te bouwen en dat dit door bijna iedereen wordt dood gezwegen. Zeker die voetballers. Wat zijn die hypocriet. Met een hype doen ze wel mee en hier hoor je ze niet. Dit kost geld en hun eventueel eer. Zo zie maar met geld koop je alles af en onze voetballers laten zich ook nog gebruiken voor de glorie van zo’n land. Dat deed een meneer uit Duitsland ook destijds met de Olympische spelen.

Geplaatst op 03-03-2021 om 15:39
Boycot

Boycot de sponsoren, het land en dit WK. Onaanvaardbaar dat er in zo'n land n WK wordt gehouden. Ben n groot voetballiefhebber, maar ga zeker niet kijken. Hoop dat alle sponsoren zich terugtrekken.

Geplaatst op 01-03-2021 om 22:04
Art Zaaijer

Ook Qatar Airways sponsort slavernij.
Met zo'n luchtvaartmaatschappij vlieg ik niet!

Geplaatst op 26-02-2021 om 10:55

Meer reacties tonen


Deel 'WK 2022: sponsoren - Qatar Airways hoofdsponsor'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Alle informatie over de sponsoren van het WK 2022: Adidas, Carlsberg, Coca Cola, Continental, Hyundai/Kia, McDonalds en SOCAR.


Over de auteur van 'WK 2022: sponsoren - Qatar Airways hoofdsponsor'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Bet365