Gratis e-Boekhouden.nl

Temperatuur en klimaat in Qatar

Tijdens het WK 2022 in Qatar is de temperatuur gemiddeld 24 graden en het gastland heeft een woestijnklimaat.

Het voetbaltoernooi wordt, vanwege de hoge temperaturen in de zomermaanden, voor het eerst in de winter gespeeld. In november en december zullen de teams afreizen naar Qatar, omdat het dan aangenaam voetballen is in de woestijn.

Temperatuur in Qatar

De temperatuur in Qatar op het moment van voetballen is gemiddeld 24 graden Celsius. In de zomer kan de temperatuur oplopen tot wel 40 graden, en met die temperaturen kun je natuurlijk niet voetballen.

Maand Temperatuur (graden Celsius) Neerslag (millimeter)
Januari 22 4
Februari 23 6
Maart 26 9
April 31 6
Mei 36 1
Juni 39 0
Juli 40 0
Augustus 40 0
September 39 0
Oktober 35 1
November 29 6
December 24 3

In de maanden november en december gaat de gemiddelde temperatuur dus van 29 naar 24 graden. Ook is er een paar millimeter neerslag in Qatar in deze wintermaanden, wat neer komt op 2 dagen per maand regen.

De temperatuur van het kustwater rondom Qatar is in de wintermaanden ongeveer 25 graden, en dus uitermate geschikt om afkoeling te zoeken.

Klimaat in Qatar

Het klimaat in Qatar is een woestijnklimaat met warme tot hete dagen, maar regenen zal het niet snel doen. 's Nachts kan het in dit klimaat in Qatar behoorlijk snel afkoelen, vooral op de open woestijnvlaktes. In de kuststeden blijft het 's avonds wat langer aangenaam.

Over het hele jaar gezien heeft dit klimaat een gemiddelde temperatuur van 32 graden en valt er ongeveer 35 mm regen per jaar.

De luchtvochtigheid is 49% en de UV-index is 7 in het woestijnklimaat van Qatar. Door de hoge luchtvochtigheid zal het klimaat erg benauwd aanvoelen.

Gelukkig voor de voetballers en de supporters zijn alle stadions voorzien van koelinstallaties.

Datum gepubliceerd: 23-02-2022 | Datum bijgewerkt: 10-06-2024 | Auteur:

Deel 'WK 2022: Temperatuur en klimaat in Qatar tijdens het WK 2022'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!In Qatar is de temperatuur 24 graden tijdens het WK 2022. Gastland Qatar heeft een woestijnklimaat met warme tot hete dagen. Er vallen slechts enkele millimeters regen.


Over de auteur van 'WK 2022: Temperatuur en klimaat in Qatar tijdens het WK 2022'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Zorgverzekering vergelijken