Bet365

WK 2022 shirt Nederlands Elftal

Het shirt van het Nederlands Elftal en andere teams van het WK 2022 in Qatar. Het thuisshirt en uitshirt van Nederland worden ontworpen door kledingmerk Nike.

De tenues van het Nederlands Elftal zijn officieel bekend gemaakt op 15 september. Het uitshirt wordt gepresenteerd tijdens de wedstrijd van de Nations League tegen Polen op 22 september, en het thuisshirt is voor het eerst live te aanschouwen in de wedstrijd tegen België op 25 september 2022.

Het thuisshirt is oranje van kleur, terwijl het uitshirt blauw is. De logo's van Nike en de KNVB op het oranje shirt zijn zwart en op het blauwe shirt zijn deze oranje, zodat ze goed opvallen.

 

Shirt Nederlands Elftal voor het WK 2022
Shirt Nederlands Elftal voor het WK 2022

De spelers van Nederland dragen de nieuwe shirts graag. Virgil van Dijk geeft aan dat hij in het oranje shirt mooie dingen wil bereiken, voornamelijk voor het vaderland. Ook voor Frenkie de Jong voelt het nationale shirt als thuiskomen en vrienden ontmoeten.

Volgens Nike wijst het nieuwe shirt van het Nederlands Elftal naar het zogenaamde 'totaalvoetbal' waarin Oranje zich in het verleden op de kaart zette. Het tenue staat voor creativiteit, souplesse en de positieve mentaliteit van de grootste voetballers en wereldwijd bekende modeontwerpers.

Thuisshirt van Nederland

De manen van de Hollandse leeuw zijn te vinden in de patronen van het oranje t-shirt. De fighting spirit van de spelers van het Nederlands Elftal wordt kenbaar gemaakt middels de zwarte vegen in de details.

Uitshirt van Nederland

Het uitshirt van Nederland is geïnspireerd door de Nederlandse cultuur. Nederlandse kledingontwerpen hebben wereldwijd veel invloed op de streetware. Met de blauwe kleur keert Nike terug naar een vertrouwde kleur voor de uitwedstrijden.

Shirts, tenues en wedstrijdkleding tijdens het WK

De shirts, tenues en wedstrijdkleding tijdens het WK moet voldoen aan de regels van de FIFA.

Geen politieke of religieuze boodschappen op het shirt

Op het tenue en ander materiaal mag geen politieke, religieuze of persoonlijke boodschap of slogan staan. Dit geldt zowel voor wedstrijddagen als tijdens trainingen en persconferenties.

Kleuren van de tenues

Elk team moet twee verschillende kleuren kunnen dragen tijdens de wedstrijden. Deze kleuren moeten contrastered zijn, en mogen dus niet op elkaar lijken. Het gaat hierbij om shirts, broeken en sokken. Voor keepers moeten drie verschillende kleuren worden bepaald.

De FIFA bepaald in welke kleuren gespeeld gaat worden, waarbij men wel rekening houdt met de voorkeuren van een land. Hierdoor wordt voorkomen dat de shirts teveel op elkaar lijken en spelers in de war kunnen raken.

Nummers op het tenue

Op de shirts mogen alleen de nummers 1 tot en met 23 staan, waarvan nummer 1 bestemd is voor de doelman. Het nummer staat klein op de voorkant van het shirt en op de broek. Achterop het shirt staat een groot nummer, met daarboven de naam van de speler.

Ander materiaal

Ook ontvangen de teams ander materiaal, zoals drinkflessen, koelers, medische tassen, aanvoerdersbanden, enzovoorts. Verder krijgen de landen ballen van de FIFA, waarmee zij verplicht moeten trainen.

Datum gepubliceerd: 14-09-2022 | Datum bijgewerkt: 24-09-2022 | Auteur:

Reageer op 'WK 2022: Het shirt van het Nederlands Elftal'


1 reacties op 'WK 2022: Het shirt van het Nederlands Elftal'

Graumans rita

Heel mooi, oranje op de juiste manier gecombineerd!

Geplaatst op 17-09-2022 om 11:37

Meer reacties tonen


Deel 'WK 2022: Het shirt van het Nederlands Elftal'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Het shirt van het Nederlands Elftal en andere teams van het WK 2022 in Qatar. Alles over de tenues van Nederland, zowel thuisshirt als uitshirt.


Over de auteur van 'WK 2022: Het shirt van het Nederlands Elftal'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdate.

BetCity