Voetbal bij Ziggo Sport

WK 2022 beker, medailles en awards voor de winnaar

De WK 2022 beker zal uitgereikt worden aan de winnaar van het voetbalevenement. De beker blijft eigendom van de FIFA. Het winnende team krijgt een replica van de officiële beker mee naar huis.

Na afloop van de finale zal de FIFA World Cup Trophy overhandigd worden aan de winnaar tijdens de ceremonie op het veld. Deze gouden beker wordt enkel getoond tijdens ceremonies en na de finale.

Zodra de spelers naar de kleedkamer gaan, moet men de beker inleveren bij de Wereldvoetbalbond. De officiële beker mag door de kampioen niet meegenomen worden buiten het stadion.

De replica heeft de naam de FIFA World Cup Winner's Trophy. Deze namaak wordt eigendom van het winnende land en mag meegenomen worden als aandenken aan de uitstekende prestatie.

De FIFA is verantwoordelijk voor het graveren van de naam van het winnende team. Het team is verantwoordelijk voor de beveiliging en de veiligheid van de beker die het op dat moment in het bezit heeft.

Inhoudsopgave [verbergen]

? min. leestijd | ? woorden

  Plaquette en diploma

  Elk deelnemend land ontvangt een plaquette als aandenken aan het toernooi. De eerste drie landen ontvangen tevens een officieel diploma.

  Medailles voor spelers en scheidsrechters

  Medailles worden uitgedeeld aan de spelers van de top drie landen, waarbij de winnaar gouden medailles ontvangt, de nummer twee zilveren en de nummer drie bronzen.

  Scheidsrechters en assistenten die de troostfinale en de finale leiden, ontvangen eveneens medailles voor hun deelname.

  Fair Play beker

  De Fair Play beker wordt uitgereikt aan het team dat eerste eindigt in het Fair Play klassement. Dit is een ranglijst van teams die het spel het eerlijkst gespeeld hebben.

  Het winnende team ontvangt daarbij ook een diploma en een voucher ter waarde van USD 50.000. Deze voucher kan men besteden aan voetbalspullen voor de ontwikkeling van het jeugdvoetbal.

  Elke speler en staflid van de Fair Play-winnaar krijgt persoonlijk een medaille.

  De punten voor het Fair Play klassement bestaat uit positieve punten en negatieve punten, waarbij de nadruk ligt op de positieve bijdrage van een land.

  Er zijn minpunten voor gele en rode kaarten. Positieve punten worden gegeven voor positief spel (aanvallend en attractief spel), respect naar de tegenstander, respect naar de scheidsrechters en assistenten, gedrag van de stafleden van het team, en het gedrag van de supporters.

  Gouden, Zilveren en Bronzen Schoen voor de topscorers

  De Gouden Schoen zal uitgereikt worden aan de speler die de meeste doelpunten scoort op het eindtoernooi.

  Als twee of meer spelers hetzelfde aantal goals heeft gescoord, kijkt men naar het aantal assists, en vervolgens naar het aantal speelminuten. De speler met de beste score in het minst aantal minuten wint.

  De Zilveren en Bronzen Schoen worden gegeven aan de nummer twee respectievelijk drie.

  Gouden, Zilveren en Bronzen Bal voor de beste spelers

  De Gouden Bal zal aan de beste speler van het toernooi worden overhandigd. Vanzelfsprekend ontvangen de nummers twee en drie de Zilveren en Bronzen Bal.

  Gouden Handschoen voor beste keeper

  De Gouden Handschoen is voor de beste keeper van het Wereldkampioenschap 2022.

  De Technical Study Group van de FIFA bepaalt welke doelman de trofee wint.

  Young Player Award voor de beste jeugdspeler

  De Young Player Award is voor de beste jeugdspeler van het voetbaltoernooi.

  De speler moet geboren zijn ná 1 januari 2001 om tot de jeugd te behoren.

  Datum gepubliceerd: 16-03-2010 | Datum bijgewerkt: 17-05-2024 | Auteur:

  Deel 'WK 2022: Beker, medailles en awards'

  Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!  De WK 2022 beker zal uitgereikt worden aan de winnaar van het toernooi. De beker blijft eigendom van de FIFA. Het winnende team krijgt een replica van de officiële beker.


  Over de auteur van 'WK 2022: Beker, medailles en awards'

  Patrick (auteur en webmaster)

  Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

  Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

  Zorgverzekering vergelijken