Gratis e-Boekhouden.nl

De WK 2022 mascotte heet La'eeb

De WK 2022 mascotte heet La'eeb en is op vrijdag 1 april 2022 gepresenteerd door de FIFA en Qatar. Dit is de officiële mascotte voor het Wereldkampioenschap voetbal.

De naam La'eeb betekent zoiets als 'super bekwame speler', dus een voetballer die erg goed is in zijn vak. Deze mascotte nodigt iedereen uit om in zichzelf te geloven. La'eeb zal de vreugde van het voetbal naar iedereen brengen. []

De avontuurlijke, vrolijke en nieuwsgierige mascotte werd onthuld tijdens de loting in Doha. La'eeb werd welkom geheten door de marketingdirecteur van de organisatie. Volgens hem komt La'eeb uit een plaats die onbeschrijfelijk is en iedereen mag voor zichzelf inbeelden wat zij in de mascotte zien.

De organisatie is er zeker van dat de voetbalfans van deze vrolijke en speelse mascotte zullen houden. La'eeb speelt een belangrijke rol in de WK-ervaring van de jonge supporters.

Volgens het verhaal komt de WK mascotte uit een parallel universum, waar alle mascottes leven. Het is een wereld waar ideeën en creativiteit de basis vormen voor de karakters die in de geest van iedereen leven.

Er zullen screensavers, stickers en gif's van de WK 2022 mascotte geplaatst worden op alle sociale kanalen van het toernooi. La'eeb zal overal zijn gedurende het hele speelschema van 21 november tot 18 december. []

Afbeeldingen van de WK 2022 mascotte La'eeb

WK 2022 mascotte La'eeb 01
WK 2022 mascotte La'eeb 02
WK 2022 mascotte La'eeb 03
WK 2022 mascotte La'eeb 04
WK 2022 mascotte La'eeb 05
WK 2022 mascotte La'eeb 06
WK 2022 mascotte La'eeb 07
WK 2022 mascotte La'eeb 08
WK 2022 mascotte La'eeb 09
WK 2022 mascotte La'eeb 10

Alle mascottes van het WK voetbal

Vanaf 1966 zijn er 14 mascottes geweest voor de WK voetbal:

Mascotte WK 1966

Mascotte WK 1966

Gastland: Engeland

Naam: Willy

Omschrijving: Willy is de eerste mascotte van het WK. Deze mascotte is een leeuw, afkomstig van het nationale symbool van Engeland. Op het t-shirt staat de vlag van het Verenigd Konijkrijk afgebeeld, evenals de woorden 'World Cup'.

Mascotte WK 1970

Mascotte WK 1970

Gastland: Mexico

Naam: Juanito

Omschrijving: Juanito is een Mexicaanse jongen met een grote sombrero op zijn hoofd. Het valt direct op dat dit WK in Mexico gehouden wordt. Dit blijkt ook uit de tekst op de sombrero. Juanito betekent 'kleine Juan'. Juan is een naam die erg veel in Mexico voor komt. De kleding is hetzelfde als de kleding van het Mexicaanse elftal.

Mascotte WK 1974

Mascotte WK 1974

Gastland: Duitsland

Naam: Tip en Tap

Omschrijving: Tip en Tap zijn de mascottes van het WK in Duitsland. De jongens dragen dan ook kleding van het Duitse elftal. De letters 'WM' op het t-shirt van Tip staan voor 'Weltmeisterschaft', wat wereldkampioenschap betekend. De cijfers '74' op het t-shirt van Tap staan voor het jaartal 1974.

Mascotte WK 1978

Mascotte WK 1978

Gastland: Argentinië

Naam: Gauchito

Omschrijving: Gauchito draagt de kleding van het Argentijnse elftal. Ook hij heeft een bal bij zich, evenals alle voorgaande mascottes. Op de hoed staat 'Argentinia '78'. Gauchito betekent 'kleine gaucho'. Een gaucho is een afstammeling van de Spaanse overheersers die in het verleden in Mexico woonden. De zweep en zijn zakdoek zijn traditionele kenmerken van een gaucho.

Mascotte WK 1982

Mascotte WK 1982

Gastland: Spanje

Naam: Naranjito

Omschrijving: Naranjito is een sinaasappel, een typisch Spaanse fruitsoort. De mascotte verwijst dus naar het organiserende land Spanje. Naranja betekent dan ook sinaasappel. De toevoeging '-ito' is een verkleinwoord, waardoor de mascotte 'kleine sinaasappel' betekent. Naranjito draagt de kleding van het Spaanse elftal. Hij heeft een grote glimlach vanwege het plezier in de voetbalsport.

Mascotte WK 1986

Mascotte WK 1986

Gastland: Mexico

Naam: Senor Pique

Omschrijving: Senor Pique is een typische Mexicaanse fruitsoort, namelijk een jalapeno chili peper. De naam Pique verwijst naar het Mexicaanse woord 'picante', wat pittig of scherp betekent. Senor Pique heeft een grote Mexicaanse hoed op. Deze hoed, samen met de grote snor, past bij de typisch Mexicaanse mannen.

Mascotte WK 1990

Mascotte WK 1990

Gastland: Italië

Naam: Ciao

Omschrijving: De voorgaande mascottes waren allemaal een dier. De mascotte van het WK in Italië is daarentegen een houterig type, gemaakt van latten of stenen. Elk van de ledematen van Ciao heeft de drie kleuren van de Italiaanse vlag, namelijk groen, wit en rood. Het hoofd van Ciao is een voetbal. De naam Ciao betekent een begroeting, zoiets als 'hallo'.

Mascotte WK 1994

Mascotte WK 1994

Gastland: Verenigde Staten

Naam: Striker

Omschrijving: De mascotte van de VS is wederom een dier. Striker is een hond en is door de Amerikanen gekozen als mascotte voor het WK. De hond is het meest als huisdier gehouden dier en is een symbool voor de verbondenheid. Warner Bros heeft deze mascotte ontworpen. Striker draagt kleding in de kleuren van de Amerikaanse vlag, namelijk rood, wit en blauw. Op het t-shirt staat 'USA '94'.

Mascotte WK 1998

Mascotte WK 1998

Gastland: Frankrijk

Naam: Footix

Omschrijving: Ook de mascotte van Frankrijk is een dier. In dit geval is Footix een haan, het nationale symbool. Footix is donkerblauw, evenals de kleuren van het Franse elftal. De naam Footix bestaat uit twee delen: 'Foot' en de toevoeging '-ix'. 'Foot' is een verwijzing naar football. '-ix' is een verwijzing naar Asterix, een Frans stripfiguur.

Mascotte WK 2002

Mascotte WK 2002

Gastland: Zuid-Korea en Japan

Naam: Kaz, Ato en Nik

Omschrijving: Tot nu toe waren de mascottes van het WK getekend als een cartoonfiguur. Kaz, Ato en Nik zijn door de computer getekend als figuren uit de toekomst. De drie mascottes spelen 'Atmoball'. Dit is een denkbeeldige, toekomstige sport die op voetbal lijkt. Kaz en Nik zijn spelers van een team, waarvan Ato de coach is. De drie namen zijn door de inwoners van Zuid-Korea en Japan gekozen. Stemmen kon via internet en bij Mc Donald's. Mc Donald's was de hoofdsponsor van het WK 2002 en kreeg op deze manier extra publiciteit.

Mascotte WK 2006

Mascotte WK 2006

Gastland: Duitsland

Naam: Goleo VI

Omschrijving: Goleo VI lijkt één mascotte, maar in werkelijkheid zijn het er twee. Goleo is de leeuw en de bal heet Pille. Goleo VI is ontworpen door Jim Henson Studio's die bekend is van de Muppets. De keuze voor een leeuw als mascotte viel niet goed bij alle Duitsers, want het nationale symbool is oorspronkelijk de adelaar.

Mascotte WK 2010

Mascotte WK 2010

Gastland: Zuid-Afrika

Naam: Zakumi

Omschrijving: De mascotte van Zuid-Afrika is een luipaard. Dit dier komt veel voor in Zuid-Afrika. De naam Zakumi bestaat uit twee delen: 'Za' en 'Kumi'. 'Za' verwijst naar 'Zuid-Afrika' en 'Kumi' staat voor het getal tien. Zakumi vertegenwoordigt de mensen, de geografie en de geest van Zuid-Afrika, waardoor hij het zinnebeeld van het WK is.

Mascotte WK 2014

Mascotte WK 2014

Gastland: Brazilië

Naam: Fuleco

Omschrijving: Fuleco is de mascotte van Brazilië voor het WK 2014. De naam Fuleco bestaat uit twee delen: 'futebol' en 'ecologia'. Hiermee krijgt de naam van de mascotte een politiek tintje mee, namelijk dat mensen met passie voor voetbal ook aan het milieu en de natuur moeten denken. Dit komt ook naar voren uit het feit dat Fuleco een gordeldier is. Dit dier wordt in Brazilië met uitsterven bedreigd. Ook deze mascotte is door de inwoners van Brazilië gekozen.

Mascotte WK 2018

Mascotte WK 2018

Gastland: Rusland

Naam: Zabivaka

Omschrijving: De mascotte van Rusland is een wolf. Deze mascotte straalt plezier en vertrouwen uit en is erg charmant. De naam Zabivaka staat in het Russisch voor zoiets als 'degene die scoort'. De wolf werd met 53% van de stemmen verkozen door het Russische volk. Tijdens het voetballen draagt de mascotte een sportbril, waarvan hij gelooft dat het hem speciale krachten geeft op het veld.

Mascotte WK 2022

Mascotte WK 2022

Gastland: Qatar

Naam: La'eeb

Omschrijving: La'eeb is de mascotte van het WK in Qatar. Deze mascotte is een soort kleed dat iedereen uitnodigt om in zichzelf te geloven. De naam betekent 'super bekwame speler' in het Arabisch. La'eeb komt uit een parallelle wereld waar alle WK-mascottes leven.

Het WK 2022 thema

Meer van het WK 2022 thema.

Referenties

[verbergen]
  Datum gepubliceerd: 03-04-2022 | Datum bijgewerkt: 10-06-2024 | Auteur:

  Deel 'WK 2022: Officiële WK 2022 mascotte heet La'eeb'

  Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!  De officiële WK 2022 mascotte heet La'eeb, wat 'super bekwame speler' betekent. Deze WK mascotte nodigt iedereen uit om in zichzelf te geloven. La'eeb zal de vreugde van het voetbal brengen.


  Over de auteur van 'WK 2022: Officiële WK 2022 mascotte heet La'eeb'

  Patrick (auteur en webmaster)

  Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

  Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

  Voetbal bij Ziggo Sport