BetCity

TV-rechten van het WK 2022

Qatar garandeert dat iedereen de wedstrijden van het Wereld Kampioenschap voetbal op de juiste tijden live kan kijken via internet en tv. De tijdzone van Qatar is UTC+3, waardoor Europa de wedstrijden op een goed tijdstip kunnen volgen. Het voordeel hiervan voor de FIFA is dat de inkomsten uit mediarechten uit Europa geen gevaar lopen. De ICT-voorzieningen in Qatar zullen zeer geavanceerd zijn.

Globo heeft tv rechten verworven in Brazilië

Een deel van de tv-rechten voor het WK 2022 zijn op 28 februari 2012 verkocht aan de Braziliaanse uitzender Globo. De overeenkomst tussen Globo en de FIFA omvat kabel, satelliet, mobiel en breedband internet in Brazilië.

Globo's kracht om het WK voetbal in zo'n groot en divers gebied als Brazilië uit te zenden, verzekert de FIFA ervan dat alle Brazilianen live toegang hebben tot het voetbaltoernooi. Door het grote dekkingsgebied van de uitzender is de keuze op Globo gevallen.

Al meer dan 40 jaar werken de FIFA en Globo samen met grote voordelen voor beide partijen. Gedurende al deze jaren heeft de FIFA de voetbalsport erg populair weten te maken met een groot publiek over de hele wereld. Globo is erg trots dat zij onderdeel mogen zijn van de FIFA. Het belangrijkste voor Globo is om toeschouwers toegang te bieden tot alle delen van het WK 2022 in Qatar, alsof zij zelf op het veld staan.

Globo is al sinds 1970 partner in tv-rechten van de FIFA en heeft met deze overeenkomst rechten verworven voor het uitzenden van het WK 2014 in eigen land tot en met het WK 2022 in Qatar. Globo is één van de grootste tv-uitzenders ter wereld en is erg innovatief bezig met het Braziliaanse voetbal.

Al Jazeera Sport koopt de uitzendrechten van het WK 2022

Een deel van de uitzendrechten van het WK 2022 zijn verkocht aan Al Jazeera Sport. Dat maakte de FIFA op 26 januari 2011 bekend. Deze overeenkomst is de eerste getekende overeenkomst van de mediarechten van de FIFA en het WK voetbal. Een aantal weken geleden werd bekend dat het voetbaltoernooi wordt gehouden in Qatar.

De overeenkomst met Al Jazeera Sport, met het hoofdkantoor in Qatar, omvat kabel, satelliet, mobiel en breedband internet in 23 verschillende gebieden en landen in het Midden Oosten en Noord-Afrika. Hierdoor heeft Al Jazeera Sport de rechten en plichten om het Wereld Kampioenschap voetbal in 2022 voor het grote publiek toegankelijk te maken voor voetbalfans uit het Midden Oosten en Noord-Afrika.

Al Jazeera Sport werkt al sinds 2009 samen met de FIFA, waardoor de sportzender de rechten heeft om drie WK's te mogen uitzenden. Dit betekent dat de zender het WK 2014 in Brazilië, het WK 2018 in Rusland en het WK 2022 in Qatar live zal mogen uitzenden. Hiermee heeft de FIFA een sterke partner volgens Jérome Valcke, secretaris van de FIFA.

Nasser Al Khelaifi, manager van Al Jazeera Sport, is zeer verheugd met deze deal, waardoor voetbalfans uit het Midden Oosten en Noord-Afrika nu gegarandeerd de beste programmering ontvangen van 's werelds grootste voetbalevenement.

De gebieden uit deze overeenkomst betreffen: Algarije, Bahrein, Comoros, Djibouti, Egypte, Iran, Irak, Jordanië, Koeweit, Libanon, Libië, Mauritanië, Marokko, Oman, Qatar, Saudi-Arabië, Somalië, Soedan, Syrië, Tunesië, UEA, Yemen en Palestina.

Datum gepubliceerd: 16-03-2010 | Datum bijgewerkt: 04-10-2022 | Auteur:

Reageer op 'WK 2022: op welke tv-zender kijk je live het WK 2022?'


4 reacties op 'WK 2022: op welke tv-zender kijk je live het WK 2022?'

Venema

Welke zender op tv in Belgie kan je de wedstrijden van het marokaanse elftal volgen?

Geplaatst op 02-10-2022 om 05:21
ajvrielink @ live. nll

Ik wil graag weten op zender ík de wedstrijden kan kijken

Geplaatst op 29-09-2022 om 17:05
Graumans rita

Waarschijnlijk op Nederland

Geplaatst op 17-09-2022 om 11:35
ruloffs

op welke zender kan je wk kijken

Geplaatst op 08-04-2022 om 18:20

Meer reacties tonen


Deel 'WK 2022: op welke tv-zender kijk je live het WK 2022?'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Alle informatie over de tv-zenders van het WK 2022. Wie bezitten de TV-rechten van het WK 2022? Op welke zender kun je de wedstrijden live kijken?


Over de auteur van 'WK 2022: op welke tv-zender kijk je live het WK 2022?'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdate.

Bet365