Voetbal bij Ziggo Sport

16000 bomen worden geplant in Qatar voor duurzaamheid

Terwijl de werkzaamheden aan de stadions in Qatar voort duren, zijn er ook andere voorbereidingen voor het eerste WK voetbal in het Midden-Oosten. Er worden namelijk in het noordelijke deel van Qatar totaal 16.000 bomen geplant. Dit project is reeds gestart met het planten van de eerste 300 bomen. Er zullen 60 verschillende typen bomen en planten geplant worden voor het WK 2022. Een centrale rol wordt vervult door de Sidra boom, die al generaties lang in de woestijn groeit.

16000 bomen worden geplant in Qatar voor duurzaamheid

Een groot deel van het aankleden van de speelsteden gaat op aan het uiterlijk van het voetbalstadion in de stad. Stadions worden duurzaam gebouwd, maar zijn niet het enige wat duurzaam gebruikt kan worden door de lokale bevolking. Ook de aangelegde groengebieden en parken blijven na het WK 2022 gewoon bestaan. De FIFA heeft in 2016 een onderneming opgezet die kan voorzien in de vraag naar bomen en planten door speelsteden in heel Qatar.

Het werk is al gestart met een gebied van 880.000 vierkante meter naast de Doha North Sewage Treatment Works Plant, waar de onderneming is gevestigd. Deze ruimte zal opgedeeld worden in diverse gebieden, afhankelijk van het landschap. Dichtbij zijn twee meren van 18.000 vierkante meter met voldoende capaciteit om de onderneming drie dagen lang te kunnen voorzien.

“Het is een erg ambitieus project die we zien als een nalatenschap”, zei Yasser Al Mulla. “We willen tegemoet komen aan alle gebieden die te maken krijgen met het WK voetbal in 2022, door de graslanden rondom de stadions drie maal per jaar te gaan oogsten. Dit betekent dat men 1,2 miljoen vierkante meter gras per jaar zal produceren. Door gebruik te maken van het water van de meren, verzekeren we dat het project zo duurzaam mogelijk is.”

Al Mulla legt uit dat het project meerdere bouwondernemingen voorziet van gras en bomen, die rondom de voetbalstadions komen te staan. Hierdoor heeft de bevolking van Qatar de mogelijkheid en de ruimte om te recreëren. “Een team zal advies geven aan de bouwondernemingen over hoe zij het beste om kunnen gaan met de bomen. Alle bomen die van de onderneming van de FIFA komen, hebben een kaartje met allerlei info, zoals de afkomst, naam en levenscyclus.

De hele omtrek van het gebied zal beplant worden met bomen die zullen dienen als windbrekers. Het project zal ongeveer 60 verschillende typen bomen voortbrengen, inclusief de Sidra, Ficus en Acacia bomen uit Qatar, Azië en Europa. Een gebied van 30.000 vierkante meter wordt ingericht om de 16.000 bomen te laten groeien en een ander gebied zal gebruikt worden voor de groei van 3.000 bomen voor het Wereld Kampioenschap voetbal in 2022.

Voordat er nieuw gras of nieuwe bomen geplant gaan worden, wordt er eerst 10cm nieuwe vruchtbare grond gestort. Bomen groeien twee tot vijf jaar voordat ze naar de speelsteden door Qatar verplaatst zullen worden.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 11-11-2016 15:30 | Bijgewerkt op: 11-11-2016 | Door: Patrick

Deel '16000 bomen worden geplant in Qatar voor duurzaamheid'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Met het planten van 16.000 bomen wil de FIFA een duurzaam WK voetbal in Qatar nastreven. Er zullen 60 typen bomen en planten geplant worden voor het WK 2022.


Over de auteur van '16000 bomen worden geplant in Qatar voor duurzaamheid'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Voetbal bij Ziggo Sport