Voetbal bij Ziggo Sport

2e WK kwalificatie ronde van Afrika is bekend na de loting

De WK kwalificatie voor Afrikaanse landen is bekend. De nationale teams weten nu welke route ze moeten afleggen om het Wereldkampioenschap in Qatar te bereiken.

De loting voor de tweede kwalificatieronde was op dinsdag 21 januari. Deze ceremonie werd gehouden in The Nile Ritz-Carlton in de Egyptische stad Caïro. 

WK kwalificatie Afrika 2e ronde

In de balletjes zaten 14 winnaars van de eerste kwalificatieronde en 26 hoogstgeplaatste Afrikaanse landen volgens de FIFA ranking. De teams werden verdeeld over 10 groepen van 4 landen.

De poule-indeling voor de kwalificatie van Afrika is als volgt:

  1. Algerije, Burkina Faso, Niger, Djibouti
  2. Tunesië, Zambia, Mauritanië, Equatoriaal-Guinea
  3. Nigeria, Kaapverdische eilanden, Centraal-Afrikaanse Republiek, Liberia
  4. Kameroen, Ivoorkust, Mozambique, Malawi
  5. Mali, Oeganda, Kenia, Rwanda
  6. Egypte, Gabon, Libië, Angola
  7. Ghana, Zuid-Afrika, Zimbabwe, Ethiopië
  8. Senegal, Congo, Namibië, Togo
  9. Marokko, Guinee, Guinee-Bissau, Soedan
  10. Congo DR, Benin, Madagaskar, Tanzania

De tweede ronde zal beginnen in oktober 2020. De poulefase zal bestaan uit dubbele ontmoetingen tussen de landen. De 10 groepswinnaars zullen doorgaan naar de derde en laatste kwalificatiereeks. 

De derde kwalificatieronde zal bestaan uit 5 uit- en 5 thuiswedstrijden volgens het play-offs format.

Enkele mooie wedstrijden om naar uit te kijken zijn Kameroen - Ivoorkust, twee landen die ook op het WK voetbal goed mee kunnen komen, Zuid-Afrika - Zimbabwe en Egypte - Gabon met Mohamed Salah en Pierre-Emerick Aubameyang.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 22-01-2020 08:30 | Bijgewerkt op: 22-01-2020 | Door: Patrick

Deel '2e WK kwalificatie ronde van Afrika is bekend na de loting'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!De WK kwalificatie voor Afrika is bekend. Na de loting op 21 januari spelen 40 landen in 10 poules om een plaats in de derde Afrikaanse kwalificatieronde.


Over de auteur van '2e WK kwalificatie ronde van Afrika is bekend na de loting'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Gratis e-Boekhouden.nl