5 stadions voor het WK 2022 zijn door Qatar voorgesteld

Qatar maakt vorderingen richting het WK 2022 met de voortgang van de stadions. Het nieuwe design van Al Rayyan Stadion, het vijfde voorgestelde stadion voor het voetbaltoernooi, werd deze week getoond. Ronald en Frank de Boer hebben in Al Rayyan gespeeld.

5 stadions voor het WK 2022 zijn door Qatar voorgesteld

Het Al Rayyan Stadion wordt gebouwd naast de bestaande Al Rayyan Sports Clubs stadion. Dit is het voormalig Ahmed Bin Ali stadion, wat recent gesloopt is. Gedurende het Wereld Kampioenschap voetbal zal er in het stadion plaats zijn voor 40.000 voetbalfans. Het stadion heeft hiermee capaciteit genoeg om zowel groepswedstrijden als wedstrijden in de knock-out fase te hosten. Na het toernooi zal het aantal zitplaatsen worden teruggebracht naar 21.000. De bovenste ring stoelen wordt weggehaald en verzonden naar opkomende landen voor gebruik in hun sportfaciliteiten.

Met de onthulling van het design van het voetbalstadion krijgt het WK 2022 steeds meer een gezicht. De onthulling is een belangrijke stap voorwaarts en Qatar zal oneindig door werken om het WK voetbal onvergetelijk te maken.

Het Al Rayyan Stadion wordt het thuisstadion van de meest succesvolle club van Qatar, namelijk Al Rayyan. Het design van het stadion past goed in het landschap van de speelstad en de gemeenschap. De gebouwen rondom het stadion bevatten verschillende (sport)faciliteiten die door de lokale bevolking gebruikt kunnen worden, inclusief een moskee, atletiekbaan, cricketveld, tennisbaan, hockeyveld, voetbaltrainingsvelden, skatepark en een fietsbaan.

Volgens Ronald de Boer ziet het nieuwe design er erg imposant uit en hij zou graag weer willen spelen bij de club in het nieuwe stadion. Het gebied zal één van de mooiste gebieden in Qatar zijn, mede door de geplande verbouwingen rondom het stadion.

Al Wakrah Stadion

Qatar maakte in november 2013 het eerste design van het Al Wakrah Stadion bekend. AECOM, in samenwerking met Zaha Hadid Architects, ontwikkelde het design dat de traditie van de stad weerspiegeld. De speelstad is namelijk bekend om het vissen en zeevaren. Momenteel wordt het stadion in Al Wakrah gebouwd en het zal uiteindelijk 40.000 zitplaatsen hebben.

Al Bayt Stadion

Het tweede stadiondesign betrof het Al Bayt Stadion in Al Khor City. Dit stadion krijgt een uiterlijk dat past in Qatar, met een traditionele tentvormig design. Dit design eert de eeuwenoude traditie, geschiedenis en cultuur van het gastland. Het moderne stadion krijgt een bovenste ring waar de stoelen uit gehaald kunnen worden.

Khalifa International Stadion

Het Khalifa International Stadion werd in november 2014 toegevoegd aan de lijst van potentiële stadions voor het WK voetbal in 2022.

Qatar Foundation Stadion

Exact vier jaar na de bekendmaking dat Qatar het WK 2022 mocht organiseren, werd bekend dat het Qatar Foundation Stadion de vierde voetbalarena wordt.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 23-04-2015 16:30 | Bijgewerkt op: 23-04-2015 | Door: Patrick

Deel '5 stadions voor het WK 2022 zijn door Qatar voorgesteld'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!5 stadions voor het WK 2022 in Qatar: Al Wakrah Stadion, Al Bayt Stadium, Khalifa International Stadion, Qatar Foundation Stadion, Al Rayyan Stadion.


Over de auteur van '5 stadions voor het WK 2022 zijn door Qatar voorgesteld'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.