Gratis e-Boekhouden.nl

5 tips om je trap te verbeteren

Als je een liefhebber van voetbal bent, is de kans groot dat je zelf ook speelt. Wil je dan verbeteren? In dit artikel noemen we een paar manieren waarop je je schot kunt verbeteren. Dit is over het algemeen vooral handig voor aanvallers, maar elke voetballer heeft natuurlijk baat bij een goed schot. Lees dus snel dit artikel door. Wil je vervolgens je expertise inzetten en bijvoorbeeld een gokje wagen op een doelpunt van Luuk de Jong? Lees het Kansino online casino review om te controleren of dit de juiste goksite voor je weddenschap is. 

Kijk naar de keeper

Schiet de bal dicht bij de hoek, aangezien de doelverdediger in het midden van het doel staat. Schiet de bal boven of onder de doelverdediger. Naar boven of naar beneden duiken is voor keepers moeilijker dan dwars over het doel duiken. De bovenhoek van het doel is daardoor ook de beste plek om de bal te schieten.

Houd je ogen op de bal gericht

Kijk niet naar de verdedigers of het doel tijdens het trappen. Kijk de hele tijd naar de bal. Je verbetert je nauwkeurigheid en kracht. Waar je naar de bal kijkt, hangt af van wat je wilt bereiken. Voor de meeste scenario's richt je je op het midden van de voetbal. Opkijken tijdens het trappen is een gewoonte die moeilijk te doorbreken is. Elke speler kijkt graag naar zijn trap. Maar het doorbreken van de gewoonte is de moeite waard. Je krijgt niet zoveel van je trap te zien, maar je ziet de bal wel vaker in het doel gaan. 

Volg de bal door

Focus op het volgen ervan. Het heeft een enorme impact op je schot. Door te volgen neemt de kracht en nauwkeurigheid aanzienlijk toe. Als je dit niet doet, ben je eigenlijk aan het chippen in plaats van aan het trappen van de bal. Om door te gaan, ga je door met je trap nadat je contact hebt gemaakt met de bal. Volg je doel om de nauwkeurigheid te verbeteren. Als je wilt dat de bal hoger gaat, moet je been hoog gaan nadat je de bal hebt getrapt. Als je een trap wilt maken, moet je been op gemiddelde hoogte doorlopen en moet je met je trapbeen naar voren stappen in plaats van het in de lucht te tillen. Land altijd op je trappende voet. 

Plaats je voet optimaal

Door aandacht te besteden aan waar je je voet plaatst, verbeter je je nauwkeurigheid en het momentum van je trap. Door je voet correct te positioneren, worden problemen met je trap opgelost. Als je bijvoorbeeld in het midden van de bal trapt, maar deze nog steeds voortdurend over het doel trapt, plaats je je plaatsvoet achter de bal. Het is eerder zelfs met de bal. Om je plaatsvoet te positioneren, zet je je trapvoet af en beweeg je je plaatsvoet naar voren naar de juiste positie. 

Raak het midden van de bovenste helft van de bal

Welk deel van je voet de bal moet raken, hangt af van het type trap. Schop de bal bijvoorbeeld met de binnenkant van je voet om een ​​pass over de grond te trappen en met je voetzool om een ​​rechte trap te maken. Elke flexibiliteit in je voet zal de kracht en nauwkeurigheid verminderen. Vergrendel je enkel zodat je voet stevig en recht wordt. Beheers dit en je trapnauwkeurigheid zal verbeteren.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 07-12-2023 19:58 | Bijgewerkt op: 07-12-2023 | Door: Patrick

Deel '5 tips om je trap te verbeteren'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Als je een liefhebber van voetbal bent, is de kans groot dat je zelf ook speelt. Wil je dan verbeteren?


Over de auteur van '5 tips om je trap te verbeteren'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Zorgverzekering vergelijken