Gratis e-Boekhouden.nl

5000 toeschouwers en een vrouwelijke scheidsrechter tegen Letland

5.000 toeschouwers zijn welkom bij de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland. De KNVB gaat in dit Fieldlab-evenement onderzoeken hoe het coronavirus zich ontwikkeld in het stadion.

Op zaterdag 27 speelt het Nederlands Elftal een thuiswedstrijd tegen Letland. De Johan Cruijff Arena is gastheer voor deze kwalificatiewedstrijd richting het WK 2022.

Het duel staat onder leiding van de vrouwelijke scheidsrechter Stéphanie Frappart.

Experiment als Fieldlab event

Deze wedstrijd is onlangs toegevoegd aan de lijst met Fieldlab evenementen, waardoor er weer voetbalfans worden toegelaten. 

Het onderzoek is van groot belang voor toekomstige wedstrijden van de Eredivisie en het EK voetbal. De UEFA heeft landen zelfs verplicht weer fans toe te laten, anders mogen ze geen EK-wedstrijden meer organiseren komende zomer.

Bubbels in het stadion

Tijdens het onderzoek wordt het stadion ingedeeld in bubbels, waarin geen 1,5 meter afstand gehouden hoeft te worden. In elke bubbel wordt een scenario en gedragselement getest. 

Eén bubbel zal bijvoorbeeld bestaan uit families, terwijl een andere bubbel de stoelen om en om bezet zijn. Ook zal er in een bubbel onderzoek worden gedaan door de TU Eindhoven naar aerosolen, en hoe deze het effectiefst gereduceerd kunnen worden.

Eerste vrouwelijke scheidsrechter voor Oranje

De wedstrijd tegen Letland zal geleid worden door de Franse scheidsrechtster Stéphanie Frappart. Dit is de eerste keer dat Oranje een vrouwelijke scheidsrechter heeft.

De scheidsrechter is al jaren actief in de Ligue 1, het hoogste niveau in Frankrijk. Ook leidde ze de Supercup tussen Liverpool en Chelsea en de Champions League-wedstrijd tussen Juventus en Dinamo Kiev. 

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 16-03-2021 20:00 | Bijgewerkt op: 16-03-2021 | Door: Patrick

Deel '5000 toeschouwers en een vrouwelijke scheidsrechter tegen Letland'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!5000 toeschouwers zijn aanwezig bij de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland. Oranje speelt in de Johan Cruijff Arena onder leiding van een vrouwelijke scheidsrechter.


Over de auteur van '5000 toeschouwers en een vrouwelijke scheidsrechter tegen Letland'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Gratis e-Boekhouden.nl