Zorgverzekering vergelijken

Al Jazeera Sport koopt de uitzendrechten van het WK 2022

Een deel van de uitzendrechten van het WK 2022 zijn verkocht aan Al Jazeera Sport. Dat maakte de FIFA op 26 januari 2011 bekend. Deze overeenkomst is de eerste getekende overeenkomst van de mediarechten van de FIFA en het WK voetbal. Een aantal weken geleden werd bekend dat het voetbaltoernooi wordt gehouden in Qatar.

De overeenkomst met Al Jazeera Sport, met het hoofdkantoor in Qatar, omvat kabel, satelliet, mobiel en breedband internet in 23 verschillende gebieden en landen in het Midden Oosten en Noord-Afrika. Hierdoor heeft Al Jazeera Sport de rechten en plichten om het Wereld Kampioenschap voetbal in 2022 voor het grote publiek toegankelijk te maken voor voetbalfans uit het Midden Oosten en Noord-Afrika.

Al Jazeera Sport werkt al sinds 2009 samen met de FIFA, waardoor de sportzender de rechten heeft om drie WK's te mogen uitzenden. Dit betekent dat de zender het WK 2014 in Brazilië, het WK 2018 in Rusland en het WK 2022 in Qatar live zal mogen uitzenden. Hiermee heeft de FIFA een sterke partner volgens Jérome Valcke, secretaris van de FIFA.

Nasser Al Khelaifi, manager van Al Jazeera Sport, is zeer verheugd met deze deal, waardoor voetbalfans uit het Midden Oosten en Noord-Afrika nu gegarandeerd de beste programmering ontvangen van 's werelds grootste voetbalevenement.

De gebieden uit deze overeenkomst betreffen: Algarije, Bahrein, Comoros, Djibouti, Egypte, Iran, Irak, Jordanië, Koeweit, Libanon, Libië, Mauritanië, Marokko, Oman, Qatar, Saudi-Arabië, Somalië, Soedan, Syrië, Tunesië, UEA, Yemen en Palestina.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 26-01-2011 12:00 | Bijgewerkt op: 26-01-2011 | Door: Patrick

Deel 'Al Jazeera Sport koopt de uitzendrechten van het WK 2022'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Een deel van de uitzendrechten van het WK 2022 zijn verkocht aan Al Jazeera Sport. De tv-rechten betreffen 23 gebieden en landen in het Midden Oosten en Noord-Afrika.


Over de auteur van 'Al Jazeera Sport koopt de uitzendrechten van het WK 2022'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Gratis e-Boekhouden.nl