Automatische buitenspel technologie op het WK 2022

Semi-automatische buitenspel technologie zal worden toegepast op het Wereldkampioenschap 2022. Met deze technologie wordt de VAR en de scheidsrechter enorm geholpen, waardoor beslissingen sneller en nauwkeuriger gemaakt kunnen worden.

Buitenspel is al sinds het begin van de voetbal een punt van discussie, en met de komst van de VAR is het al enigszins verbeterd. Toch blijft het af en toe een kwestie van interpretatie, en kost het nemen van een beslissing behoorlijk veel tijd. Dit moet met de komst van deze semi-automatische buitenspeltechnologie verleden tijd zijn.

De FIFA heeft de technologie de afgelopen jaren ontwikkeld en met succes getest. De voetbalbond heeft diverse testevenementen georganiseerd en ook tijdens de Arabische Cup 2021 en het WK voor clubs 2021 is deze technologie ingezet.

De nieuwe technologie maakt gebruik van 12 speciale camera's die de bal volgen, die onder het dak van het stadion bevestigd worden. Verder registreren deze camera's 29 datapunten per speler, 50 maal per seconde, waardoor hun exacte positie op het veld nauwkeurig te bepalen is.

In de officiële bal van het WK 2022, Al Rihla, zal een sensor worden geplaatst. Deze sensor verzend 500 maal per seconde data, zodat precies kan worden bepaald wanneer de bal getrapt wordt.

Wanneer een aanvaller buitenspel staat, krijgt eerst de VAR een melding. De lijn en de punt van waar de bal getrapt werd, worden binnen enkele seconden bepaald, waarna de VAR kan beslissen om de scheidsrechter op het veld in te seinen. Een 3D-beeld met de lijnen en het moment van spelen wordt vervolgens op de grote schermen in het stadion en op tv aan de toeschouwers getoond.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 01-07-2022 19:30 | Bijgewerkt op: 01-07-2022 | Door: Patrick

Deel 'Automatische buitenspel technologie op het WK 2022'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Semi-automatische buitenspel technologie zal worden toegepast op het Wereldkampioenschap 2022. Er zijn 12 speciale camera's en een sensor in de bal.


Over de auteur van 'Automatische buitenspel technologie op het WK 2022'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.