Zorgverzekering vergelijken

Belgische coach Roberto Martinez vertrekt na uitschakeling op WK

De Belgische coach Roberto Martinez heeft zijn baan opgezeg, nadat zijn ploeg donderdag werd uitgeschakeld op het WK in Qatar na een 0-0 gelijkspel tegen Kroatië.

De 49-jarige bondscoach had de leiding sinds 2016 en zijn contract zou na het toernooi aflopen.

"Dat was mijn laatste wedstrijd met het nationale team, ik kan niet doorgaan", zei Martinez op zijn persconferentie na de wedstrijd. "Het is tijd voor mij om te accepteren dat dit de laatste wedstrijd is."

Martinez leidde België naar een derde plaats op het WK 2018 in Rusland en vorig jaar naar de kwartfinales van Euro 2020. Maar zijn ouder wordende ploeg kon die vorm niet evenaren in Qatar en crashte na slechts één doelpunt in drie wedstrijden.

Belgische coach Roberto Martinez vertrekt na uitschakeling op WK

De Spanjaard zei dat hij altijd van plan was om na het WK te vertrekken. "Dat was het einde, wat er ook zou gebeuren, of we nu wereldkampioen waren, of we eruit gingen in de groepsfase", zei hij. “Het heeft niets te maken met de uitschakeling in de groepsfase."

"Sinds 2018 heb ik veel kansen gehad om te vertrekken, banen op clubniveau aan te nemen, maar ik wilde loyaal zijn. Ik neem geen ontslag, het is het einde van mijn contract.”

België ging hun laatste Groep F-wedstrijd in en moest winnen om zeker te zijn van het bereiken van de achtste finale, na een 1-0 overwinning op Canada en een 2-0 nederlaag tegen Marokko.

"Als we vandaag door zouden zijn gegaan, denk ik dat we het echte België hadden gezien en dat we in de volgende ronden erg competitief hadden kunnen zijn", benadrukte Martinez.

“De teleurstelling was tegen Marokko. Vandaag waren we onszelf, we speelden een zeer goede tegenstander. De eerste twee wedstrijden waren we niet onszelf.”

Martinez nam de Belgische nationale ploeg over nadat hij enkel maanden eerder was ontslagen door Premier League-club Everton.

Hij heeft nog steeds maar één grote trofee gewonnen in zijn managementcarrière: de FA Cup van 2013 met Wigan Athletic.

Het was zijn project, maar het is geen abrupt einde voor hem. België heeft een geweldige prof verloren. Vier jaar op rij stonden ze eerste op de FIFA-ranglijst.

Martinez troostte zijn spelers op het veld na de wedstrijd in emotionele scènes die het einde van een tijdperk voor het Belgische voetbal zouden kunnen inluiden.

Ze hadden op de afgelopen vier grote toernooien in ieder geval de kwartfinales bereikt, maar worstelden in Qatar met een team met verschillende sleutelspelers van in de dertig.

"We waren verrast, hij vertelde ons huilend dat hij wegging", zei spits Michy Batshuayi. "Er zijn veel spelers die hebben gehuild, voor sommige spelers is het de laatste editie. Het is het WK, het is geen vriendschappelijke wedstrijd, het is om de vier jaar en het is normaal dat er veel spijt is."

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 01-12-2022 19:50 | Bijgewerkt op: 01-12-2022 | Door: Patrick

Deel 'Belgische coach Roberto Martinez vertrekt na uitschakeling op WK'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!De Belgische coach Roberto Martinez vertrekt bij de Rode Duivels na uitschakeling in de groepsfase van het WK 2022. België was 4 jaar lang de beste ter wereld.


Over de auteur van 'Belgische coach Roberto Martinez vertrekt na uitschakeling op WK'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Zorgverzekering vergelijken