Zorgverzekering vergelijken

Betere werkomstandigheden voor arbeiders in Qatar worden ingevoerd

Eerlijke werkomstandigheden voor arbeiders van het WK 2022 moeten snel ingevoerd worden. Dit hebben FIFA voorzitter Blatter, voorzitter Michael Sommer van de Confederation of German Trade Unions en de International Trade Union Confederation vandaag besloten in een bijeenkomst in Zurich. De arbeidsomstandigheden voor arbeiders is in Qatar ondermaats en regelmatig vallen er zelfs doden bij de bouw van de stadions.

Economische en politieke leiders moeten bijdragen aan het verbeteren van de onacceptabele situatie in Qatar. Blatter is daarom blij met het initiatief van de Duitse voetbalbond DFB en de werknemersorganisaties, want samen kunnen verbeteringen worden afgedwongen. De FIFA voorzitter is ervan overtuigd dat Qatar de situatie serieus neemt en verbeteringen doorvoerd in aanloop naar het WK voetbal in 2022.

De toewijzing van het Wereld Kampioenschap voetbal aan Qatar en de grote publiciteit die bij het voetbaltoernooi hoort moet positief bijdragen aan de uitstraling van de voetbalsport wereldwijd. Slechte werkomstandigheden voor arbeiders van de stadions en hotels hoort daar volgens voorzitter Wolfgang Niersbach van de DFB niet bij. Aangezien er mensenlevens op het spel staan, heeft de DFB snel de internationale organisaties bijeengebracht.

Qatar moet voor het WK 2022 de internationale standaarden voor werknemers gaan hanteren, zodat de rechten en plichten van arbeiders naar een hoger niveau getild worden. Discriminatie wordt verboden en werknemersorganisaties voor de 1,3 miljoen arbeiders worden toegestaan in het gastland.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 20-11-2013 12:30 | Bijgewerkt op: 20-11-2013 | Door: Patrick

Deel 'Betere werkomstandigheden voor arbeiders in Qatar worden ingevoerd'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Eerlijke werkomstandigheden voor arbeiders van het WK 2022 moeten snel ingevoerd worden. Discriminatie wordt verboden en werknemersorganisaties worden toegestaan.


Over de auteur van 'Betere werkomstandigheden voor arbeiders in Qatar worden ingevoerd'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Voetbal bij Ziggo Sport