Blatter acht FIFA niet verantwoordelijk voor de omstandigheden van arbeiders van het WK 2022 in Qatar

Sepp Blatter vindt dat de FIFA niet aansprakelijk is voor de arbeidsomstandigheden van immigranten die werken aan de stadions, infrastructuur en andere voorzieningen voor het WK van 2022 in Qatar.

Dat zei de Zwitserse preses van de wereldvoetbalbond dinsdag tijdens een bezoek aan Sri Lanka, exact vier jaar nadat de FIFA de mondiale eindstrijd toewees aan het Arabische emiraat.

De immigranten in Qatar werken volgens Blatter veelal voor bouwbedrijven uit onder meer Duitsland, Frankrijk en andere Europese landen. "Zij zijn verantwoordelijk voor hun werknemers, niet de FIFA."

Bovendien nuanceert de 78-jarige Blatter, die met zijn bond zwaar onder vuur ligt, de berichten over de erbarmelijke omstandigheden waaronder de arbeiders uit vooral Zuid-Azië moeten werken. "Die zijn juist beter dankzij het WK."

Mensenrechtenorganisaties uitten eerder al stevige kritiek op Qatar, dat de migranten zou uitbuiten en als slaven zou inzetten. Alleen in 2012 en 2013 zouden al minstens 964 arbeiders zijn overleden. Het aantal gewonden op de werkvloer zou nog vele malen hoger liggen.

De immigranten, vaak zonder paspoort en verzekering in de Golfstaat, werken voor een hongerloontje in extreme hitte. Organisaties spreken daarom van 'onmenselijke omstandigheden'.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 02-12-2014 00:00 | Bijgewerkt op: 02-12-2014 | Door: Patrick

Reageer op 'Blatter acht FIFA niet verantwoordelijk voor de omstandigheden van arbeiders van het WK 2022 in Qatar'


Meer reacties tonen


Deel 'Blatter acht FIFA niet verantwoordelijk voor de omstandigheden van arbeiders van het WK 2022 in Qatar'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Blatter acht FIFA niet verantwoordelijk voor de omstandigheden van arbeiders van het WK 2022 in Qatar