Zorgverzekering vergelijken

Bouwvakkers in Qatar krijgen maanden geen salaris

Bouwvakkers die werken aan de nieuwe voetbalstadions in Qatar krijgen soms al maanden geen salaris. Volgens Amnesty International worden werknemers nog steeds uitgebuit in het gastland voor het WK 2022.

Werknemers uit Afrika en Azië krijgen soms al maanden niet betaald. Naar schatting moeten ongeveer 100 mensen nog loon ontvangen na het bouwen aan het Al Bayt Stadion in Al Khor. 

Het stadion kost zelf al €770 miljoen, maar geld uitbetalen aan werknemers heeft niet de hoogste prioriteit van het bouwbedrijf Qatar Meta Coats.

De FIFA zegt dat het gastland juist verbetering aan het doorvoeren is en dat de situatie zonder komst van het WK nog slechter zou zijn geweest. 

Volgens de geruchten gaan er jaarlijks honderden mensen dood tijdens bouwwerkzaamheden in Qatar.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 13-06-2020 16:30 | Bijgewerkt op: 13-06-2020 | Door: Patrick

Deel 'Bouwvakkers in Qatar krijgen maanden geen salaris'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Bouwvakkers in Qatar krijgen al maanden geen salaris. De werknemers bouwen het Al Bayt Stadion, maar leven nog in slechte omstandigheden.


Over de auteur van 'Bouwvakkers in Qatar krijgen maanden geen salaris'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Voetbal bij Ziggo Sport