Voetbal bij Ziggo Sport

Corrupte voorzitter van de bidcommissie voor het WK 2022 vroeg om gunsten

De voorzitter van de bidcommissie van de FIFA, Harold Mayne-Nicholls, vroeg bij het bestuderen van de bids om persoonlijke gunsten en geschenken. Hiervoor is hij door de FIFA voor 7 jaar geschorst.

Rusland en Qatar kregen op 2 december 2010 het WK 2018 en het WK 2022 toegewezen, nadat onder andere Mayne-Nicholls de bids had bestudeerd. In 2015 werd hij al geschorst, maar een verklaring van de FIFA is nu naar buiten gekomen.

De voorzitter is een voormalig jounalist van 44 jaar. Hij vroeg bijvoorbeeld aan het land dat hij in het kader van de toewijging bezocht, of zijn zoon, neef en zwager mee mochten trainen met professionele voetballers. Hiermee handelde Mayne-Nicholls niet in het belang van de FIFA en is hij niet neutraal geweest.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 17-01-2016 00:00 | Bijgewerkt op: 17-01-2016 | Door: Patrick

Deel 'Corrupte voorzitter van de bidcommissie voor het WK 2022 vroeg om gunsten'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Corrupte voorzitter van de bidcommissie voor het WK 2018 en WK 2022 vroeg om gunsten


Over de auteur van 'Corrupte voorzitter van de bidcommissie voor het WK 2022 vroeg om gunsten'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Voetbal bij Ziggo Sport