Gratis e-Boekhouden.nl

Crypto sponsor WK 2022 Qatar

Crypto wordt meer en meer serieus genomen en door de wereld omarmd als het nieuwe normaal. Zo ook in de voetbalwereld. Vele ogen zullen tijdens het WK in Qatar in aanraking komen met de crypto-wereld. De FIFA heeft namelijk onthuld dat de crypto een officiële partner zal worden van het WK voetbal van 2022 in Qatar. 

FIFA gaat samenwerking aan met crypto 

In de aankondiging van het WK liet de FIFA al weten verheugd te zijn op de samenwerking. Volgens de Financial Times zal het een deal sluiten met de FIFA waardoor het de officiële cryptocurrency-sponsor wordt voor het WK van dit jaar in Qatar. Het bedrag van de deal is nog niet bekendgemaakt, maar het zal naar verwachting meer dan $100 miljoen bedragen. Overige sponsoren van de FIFA bond zijn ondernemingen zoals Adidas en Coca-Cola. Het bedrijf wordt de exclusieve sponsor op het gebied van cryptocurrency van Qatar 2022 en zal profiteren van aanzienlijke merkbekendheid, zowel binnen als buiten de stadions van het toernooi. Er is geen platform groter, of met een groter bereik en culturele impact, dan FIFA’s wereldwijde voetbalplatform. Crypto heeft reeds spraakmakende partnerschappen met tal van topsport- en entertainment faciliteiten wereldwijd, waaronder motorsport, MMA, basketbal en ijshockey, evenals voetbal.

De cryptocurrency handel zoals cardano kopen inclusief het beleggen met Bitcoin is grotendeels illegaal in Qatar. Sinds de centrale bank van het land het verbod in 2018 aankondigde en in januari 1 opnieuw werd bevestigd door de Qatar Financial Centres Authority. Desondanks mag er tijdens het WK aandacht aan besteed worden en kan het imago van cryptocurrency nog steeds aan de hele wereld getoond worden, omdat het WK altijd miljarden kijkers trekt wereldwijd.

Qatar 2022 crypto token

Het WK in Qatar in 2022 heeft inmiddels al een token opgeleverd via een project dat is gemaakt met als doel voetbal en cryptocurrencies samen te brengen, zodat gebruikers de wereld van crypto voetbal kunnen betreden. FWC is een digitaal valuta platform waarmee gebruikers digitale valuta kunnen creëren met behoud van beveiliging en veiligheid. 

FWC is gemaakt door mensen met verschillende achtergronden. Mensen met een grafische ontwerper achtergrond en marketeers tot web ontwikkelaars en analisten, die allen een passie delen voor het voetbal en digitale cryptovaluta. De nieuwe token kan ingezet worden om bijvoorbeeld WK-tickets te kopen, hotels te reserveren en boeken, verschillende gerelateerde diensten te gebruiken aangaande het WK, weddenschappen te doen en deel te nemen aan loterijen. Verder zal FWC zijn plaats innemen in de metaverse en NFT voetbalwedstrijden.

Crypto in Nederlands voetbal

Dichterbij huis in ons eigen landje Nederland zagen we onlangs vergelijkbare acties op gang komen. Een crypto beleggingsplatform die een sponsordeal aangegaan is met de Nederlandse voetbalbond (KNVB). Evenals bedrijven als KPN, Nike en ING staan crypto bedrijven nu ook in het veld in het nederlands voetbal. De markt van de digitale valuta groeit nou eenmaal enorm. Meer en meer mensen kiezen ervoor om digitale valuta onderdeel te laten zijn van hun beleggingsportefeuille voor de toekomst. Het beleggen in crypto door bijvoorbeeld moonriver kopen is vandaag de dag de normaalste zaak van de wereld aan het worden. Door het partnerschap tussen de KNVB en de nieuwe toekomst van beleggen maken we Nederland verder bekend met het veilig handelen in digitale valuta. Met andere woorden, de crypto en de voetbalsport raken nog meer met elkaar verweven. De blootstelling van crypto-merknamen aan het grote publiek geven een positief effect op de adoptie van crypto in onze samenleving. 

Crypto sponsor WK 2022 Qatar

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 19-04-2022 16:38 | Bijgewerkt op: 19-04-2022 | Door: Patrick

Deel 'Crypto sponsor WK 2022 Qatar'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!



De FIFA heeft onthuld dat de crypto een officiële partner zal worden van het WK voetbal van 2022 in Qatar.


Over de auteur van 'Crypto sponsor WK 2022 Qatar'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Voetbal bij Ziggo Sport