Gratis e-Boekhouden.nl

De 5 favorieten (en 1 outsider) voor gouden schoen winst

Doelpunten zijn als ketchup: als ze eenmaal komen dan blijven ze komen. Deze uitspraak kwam ooit van voormalig topspits Ruud van Nistelrooy die het maken van doelpunten vergeleek met de soms moeizame reis van ketchup uit een ketchupfles.

De aanvallers op het komende WK zullen op zoek gaan naar die soepele stroom aan doelpunten. Dit zijn de favorieten voor het winnen van de Gouden Schoen en hun kans op succes.

Harry Kane

De grote favoriet voor het winnen van de Gouden Schoen is Harry Kane. De spits van Engeland won de prijs al eens door met 6 doelpunten topscorer te worden van het WK 2018. werd bij het vorige toernooi in Rusland.

Kane lijkt vroeg in het seizoen de juiste vorm te pakken te hebben. Hij scoorde tot dusver zes doelpunten in zeven Premier League wedstrijden en ook in de laatste wedstrijd voor het WK (tegen Duitsland, eindstand 3-3) kwam Kane tot scoren.

De bookmakers hebben ook vertrouwen in de spits. “Kane staat bovenaan het lijstje van alle bookmakers waar je kunt wedden op het WK. De enige die in de buurt komt is Kylian Mbappé”, aldus Julius Bastiaansen van bookmaker vergelijkingssite Mybookmakers.nl. Niet voor niets is de Franse aanvaller dan ook onze nummer 2 op de lijst van favorieten.

Kylian Mbappé

De Franse superster Kylian Mbappé vestigde records tijdens het vorige WK. In 2018 werd de rappe Fransman met zijn goal in de groepswedstrijd tegen Peru de jongste doelpuntenmaker voor Frankrijk op een WK. Hij was op dat moment pas 19 jaar oud en zou later in de achtste finale tegen Argentinië nog eens twee doelpunten maken om zijn super toernooi te bekronen met een doelpunt in de finale tegen Kroatië. Het bracht zijn toernooi totaal op vier doelpunten, niet genoeg voor de Gouden Schoen maar wel voor de prijs van beste jonge speler van het toernooi.

Kylian Mbappé is inmiddels vier jaar verder in zijn ontwikkeling en schiet al jaren de hele Franse Ligue 1 aan gort. In de laatste drie seizoenen maakte hij achtereenvolgens 33, 18 en 28 doelpunten. Ook dit seizoen is Frankrijks hoop goed begonnen met zeven doelpunten uit zeven wedstrijden in de competitie en drie doelpunten in de Champions League.

Het moge duidelijk zijn, Mbappé is een absolute favoriet voor de Gouden Schoen.

Neymar Jr

Het WK 2018 liep voor Neymar uit op een teleurstelling. Al in de kwartfinale werd hij met Brazilië uitgeschakeld door een sterk België. Zelf kwam hij in het toernooi tot slechts twee doelpunten. Het maakt dat Neymar gebrand is op eerherstel.

Hij is het huidige seizoen in ieder geval uitstekend begonnen met 8 doelpunten uit 8 wedstrijden in de Franse Ligue 1.

Karim Benzema

Je mag er gerust vanuit gaan dat dit WK het laatste wereldkampioenschap van Karim Benzema zal worden. De 34-jarige topspits van Real Madrid en Frankrijk miste het vorige WK nadat hij in opspraak was geraakt vanwege vermeende betrokkenheid in een afpersingszaak.

Nu is King Karim helemaal terug en zal hij de wereld willen laten zien wat ze de vorige grote toernooien gemist hebben. Vorig jaar werd Karim Benzema met 15 doelpunten al topscorer van de Champions League, nu gaat hij op jacht naar de Gouden Schoen.

Lionel Messi

Gouden ballen, Champions League bekers, kampioensschalen, Lionel Messi won alles wat er te winnen valt. Alleen de WK trofee en de Gouden Schoen ontbreken nog in zijn prijzenkast. Op 35-jarige leeftijd gaat ‘Leo’ nog één keer alles geven in het lichtblauw-wit. In 2021 won hij al voor het eerst de Copa America, dit WK wil hij legende verder vergroten.

In het shirt van Argentinië maakte Messi tot op heden negentig doelpunten in 164 wedstrijden, waarvan 5 in WK wedstrijden. ‘De vlo’ gaat dit toernooi nog één keer laten zien waarom hij door velen als de beste aller tijden wordt gezien.

De outsider: Memphis Depay

Onze outsider keuze komt misschien wat chauvinistisch over, maar er zijn goede redenen om te kiezen voor Memphis Depay. Zo stelt Memphis in het shirt van Oranje zelden teleur en werd hij in de kwalificatiecampagne voor het WK 2018 zelfs gedeeld (met Harry Kane) topscorer van Europa met twaalf doelpunten. 

Depay heeft met zijn 28 jaar ook de perfecte leeftijd om Oranje bij de hand te nemen en met zijn doelpunten naar een historische prestatie te leiden. Ook bij de bookmakers is Memphis, met een plek in de top 10 van favorieten, een gevaarlijke outsider voor de topscorerstitel. 

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 28-09-2022 19:03 | Bijgewerkt op: 28-09-2022 | Door: Patrick

Deel 'De 5 favorieten (en 1 outsider) voor gouden schoen winst'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!De aanvallers op het WK zullen op zoek gaan naar doelpunten. Dit zijn de favorieten voor het winnen van de Gouden Schoen en hun kans op succes.


Over de auteur van 'De 5 favorieten (en 1 outsider) voor gouden schoen winst'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Voetbal bij Ziggo Sport