Zorgverzekering vergelijken

De bouw van het Al Rayyan Stadion in Qatar loopt 5 weken voor op schema

De voorbereidingen voor het WK 2022 in Qatar bereiken een belangrijke mijlpaal nu het eerste beton is gestort bij de westelijke lokatie van het Al Rayyan Stadion. Hiermee loopt de bouw van het stadion vijf weken voor op de planning. Het beton is de start van een nieuwe fase van het stadion van één van de populairste voetbalclubs van Qatar.

De bouw van het Al Rayyan Stadion in Qatar loopt 5 weken voor op schema

Engineer Youssif Al-Musleh benadrukte het belang van het bereiken van deze bouwfase van het voetbalstadion. Men is erg blij met de voortgang. Al Rayyan Sports Club, de club met de grootste aanhang van Qatar, betrekt het stadion zodra het gereed is. Naar verwachting is het stadion in 2019 gereed.

Gedurende deze fase van de bouw wordt meer dan 100.000 kubieke meter beton en 6.700 ton staal gebruikt. Het omliggende gebied rondom het Al Rayyan Stadion heeft de afgelopen weken ook flinke veranderingen ondergaan. Zo is er een metro aangelegd door Qatar Rail en ook andere voorzieningen zijn binnenkort klaar. Ongeveer 1,75 miljoen manuren zijn tot nu toe besteed aan de nieuwe voetbaltempel.

Het sportieve erfgoed van Al Rayyan en de typische omgeving van Qatar zijn verwerkt in het design van het stadion. Het uiterlijk geeft een beeld van de veelvoud aan lokale patronen en designs, allen afgebeeld op culturele wijze. Met het innovatieve design heeft men geprobeerd iets unieks in Al Rayyan neer te zetten. De meeste gastruimten en service gebieden worden buiten het voetbalstadion gebouwd in een soort van zandduinen met woestijntenten.

Duurzaamheid is het hart van het design van het Al Rayyan Stadion. Men gaat het stadion namelijk opbouwen vanuit delen van het originele stadion, waarbij 90% van de materialen worden hergebruikt. Sommige materialen worden door lokale en internationale artiesten gebruikt voor kunst met betrekking tot de geschiedenis van Al Rayyan Sports Club.

De lokale bevolking heeft bijgedragen aan het design van het stadion. Het gebouw zal dan ook dienen voor de gemeenschap met winkels, zwembad, wandelpaden en een trouwhal.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 17-10-2016 20:30 | Bijgewerkt op: 17-10-2016 | Door: Patrick

Deel 'De bouw van het Al Rayyan Stadion in Qatar loopt 5 weken voor op schema'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Het eerste beton is gestort bij het Al Rayyan Stadion in Qatar. Hiermee loopt de bouw van het stadion vijf weken voor op de planning voor het WK 2022.


Over de auteur van 'De bouw van het Al Rayyan Stadion in Qatar loopt 5 weken voor op schema'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Zorgverzekering vergelijken