Gratis e-Boekhouden.nl

De ethische commissie van de FIFA ziet toe op de toewijzing en het biedproces van het WK 2022

De ethische commissie van de FIFA kwam gisteren, maandag 15 maart 2010, bij elkaar onder het voorzitterschap van de Zwitser Claudio Sulser. Sulser is recent aangewezen als de nieuwe voorzitter van deze commissie. Gedurende deze bijeenkomst werd de voortgang van het biedproces voor de organisatie van het WK 2018 en WK 2022 beoordeeld.

FIFA president Joseph Blatter opende de bijeenkomst en benadrukte het belang van de commissie: "Voetbal is meer dan een spel. In zijn sociaal-culturele benadering is voetbal hoop, herbergt het emoties en het het de school van het leven. Voetbal is ook erg belangrijk voor de economie. Dit alles brengt niet alleen een sociale verantwoordelijkheid, maar ook morale toewijding. Mede hierom is het belangrijk om een onafhankelijke ethische commissie te hebben die de fair play en de Code of Ethics naleefd."

Voorzitter Sulser zei: "Als voormalig profvoetballer ben ik erg vereerd dat ik voorzitter mag zijn van deze commissie. Ik ben er zeker van dat we positief werk zullen afleveren als team, met een transparante benadering en met de Code of Ethics in ons achterhoofd om de integriteit van voetbal de beschermen."

De commissie heeft besloten om alle bieders op het WK 2018 en WK 2022 een brief te sturen om hen te herinneren dat zij hebben getekend voor een Wereld Kampioenschap voetbal met respect voor fair play. De ethische commissie zal blijven beoordelen of alle regels rondom het bod en de toewijzing goed verlopen.

De ethische commissie is in juni 2006 opgericht als een nieuwe en onafhankelijke juridische entiteit. De Ethics Committee opereert naast de Disciplinary Committe en Appeal Committee. Als een onafhankelijke juridische entiteit heeft de commissie beslissende zeggenschap en de mogelijkheid om sancties op te leggen volgens de Code of Ethics. De commissie heeft ook de bevoegdheid om de toewijzing van het WK 2018 en het WK 2022 in de gaten te houden.

Lees hier meer over de toewijzing van het WK 2022.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 16-03-2010 00:00 | Bijgewerkt op: 16-03-2010 | Door: Patrick

Deel 'De ethische commissie van de FIFA ziet toe op de toewijzing en het biedproces van het WK 2022'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!De ethische commissie van de FIFA ziet toe op de toewijzing en het biedproces van het WK 2022


Over de auteur van 'De ethische commissie van de FIFA ziet toe op de toewijzing en het biedproces van het WK 2022'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Zorgverzekering vergelijken