Zorgverzekering vergelijken

De FIFA bespreekt de mogelijkheid van een WK 2022 in de winter

Als onderdeel van een doorlopend proces richting het WK 2022 in Qatar komt het uitvoerend committee van de FIFA regelmatig bijeen om de internationale wedstrijdkalender te bespreken. Op 3 november 2014 was het weer zo ver in Zurich. Besproken wordt hoe kwalificatiewedstrijden passen in het schema van andere internationale toernooien. Ook wordt besproken in welk jaargetijde het WK voetbal in 2022 gespeeld zal worden.

De bijeenkomst werd geopend door FIFA voorzitter Blatter, terwijl Sheikh Salman Bin Ebrahim Al Khalifa van het uitvoerend committee voorzitter is vandaag. Deze bijeenkomst volgt op de eerste ontmoeting op 8 september 2014, waar de belanghebbende partijen informatie ontvingen om de internationale voetbalkalender van de periode 2018-2014 te bestuderen. Bijzonder punt van aandacht is de periode waarin het WK in 2022 wordt gespeeld, vanwege onder andere het warme klimaat in de zomer en de Ramadan.

Voorgesteld wordt om het Wereld Kampioenschap voetbal te houden in januari/februari 2022 of november/december 2022. In de gebruikelijke maanden juni/juli is het namelijk te warm om te voetballen.

De belanghebbende partijen hebben bestudeerd hoe de bovengenoemde alternatieven passen in hun voetbalkalender. Daarbij werd ook april/mei 2022 en mei/juni 2022 als alternatieven voorgesteld.

Professor Dvorak van de medische afdeling van de FIFA bracht rapport uit over de medische omstandigheden van de voetballers en voetbalfans in geval het WK 2022 tussen mei en september gespeeld zou gaan worden. Jerome Valcke, secretaris generaal van de FIFA, gaf daarbij aan dat de Ramadan begint op 2 april 2022. Uiteraard heeft dit invloed op de prestaties van voetballers.

Hassan Al Thawadi onderstreepte nogmaals dat de ideale situatie voor het Midden Oosten is om het WK voetbal in de winterperiode te houden. Tijdens de toewijzing van het WK aan Qatar beloofde hij echter de wil van de FIFA te respecteren.

Aan het eind van de bijeenkomst is besloten dat twee alternatieve perioden open blijven: januari/februari 2022 of november/december 2022. Begin 2015 zal meer bekend worden tijdens de eerstvolgende bijeenkomst richting het Wereld Kampioenschap in Qatar.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 03-11-2014 16:30 | Bijgewerkt op: 03-11-2014 | Door: Patrick

Deel 'De FIFA bespreekt de mogelijkheid van een WK 2022 in de winter'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Voorgesteld wordt om het WK voetbal te houden in januari/februari 2022 of november/december 2022. In de maanden juni/juli is het te warm om te voetballen.


Over de auteur van 'De FIFA bespreekt de mogelijkheid van een WK 2022 in de winter'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Voetbal bij Ziggo Sport