De FIFA is voor de rechter gedaagd vanwege toewijzing WK 2022 aan Qatar

De FIFA wordt vanwege de slechte arbeidsomstandigheden in Qatar voor de rechter gedaagd. Een werknemer uit Bangladesh en vakbond FNV dagen de voetbalbond voor de rechter omdat zij menen dat het Wereld Kampioenschap voetbal in 2022 nooit aan Qatar toegewezen had mogen worden.

De FIFA is voor de rechter gedaagd vanwege toewijzing WK 2022 aan Qatar

Qatar mag het WK 2022 organiseren en laat daarom een aantal nieuwe stadions bouwen. Vanwege de slechte arbeidsomstandigheden in het land zijn er al honderden doden gevallen bij de bouwwerkzaamheden. De wetten in het gastland nemen het namelijk niet zo nauw met de mensenrechten.

Volgens de organisatie is er niets aan de hand en loopt alles op rolletjes. De FIFA heeft echter al diverse malen vraagtekens gezet bij dat statement en een advocatenkantoor heeft zelfs harde bewijzen gevonden van slachtoffers tijdens de bouw van de voetbalstadions.

Het FNV en de werknemer eisen dat Qatar de wetten wijzigd en dat arbeiders een schadevergoeding moeten kunnen ontvangen. De FIFA wijst alle verantwoordelijkheid voor de uitvoering van de organisatie van het WK voetbal 2022 van zich af.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 10-10-2016 12:00 | Bijgewerkt op: 10-10-2016 | Door: Patrick

Reageer op 'De FIFA is voor de rechter gedaagd vanwege toewijzing WK 2022 aan Qatar'


Meer reacties tonen


Deel 'De FIFA is voor de rechter gedaagd vanwege toewijzing WK 2022 aan Qatar'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!De FIFA wordt vanwege de slechte arbeidsomstandigheden in Qatar voor de rechter gedaagd. Het WK 2022 had niet toegewezen mogen worden aan Qatar volgens het FNV.