Gratis e-Boekhouden.nl

De FIFA is voor de rechter gedaagd vanwege toewijzing WK 2022 aan Qatar

De FIFA wordt vanwege de slechte arbeidsomstandigheden in Qatar voor de rechter gedaagd. Een werknemer uit Bangladesh en vakbond FNV dagen de voetbalbond voor de rechter omdat zij menen dat het Wereld Kampioenschap voetbal in 2022 nooit aan Qatar toegewezen had mogen worden.

De FIFA is voor de rechter gedaagd vanwege toewijzing WK 2022 aan Qatar

Qatar mag het WK 2022 organiseren en laat daarom een aantal nieuwe stadions bouwen. Vanwege de slechte arbeidsomstandigheden in het land zijn er al honderden doden gevallen bij de bouwwerkzaamheden. De wetten in het gastland nemen het namelijk niet zo nauw met de mensenrechten.

Volgens de organisatie is er niets aan de hand en loopt alles op rolletjes. De FIFA heeft echter al diverse malen vraagtekens gezet bij dat statement en een advocatenkantoor heeft zelfs harde bewijzen gevonden van slachtoffers tijdens de bouw van de voetbalstadions.

Het FNV en de werknemer eisen dat Qatar de wetten wijzigd en dat arbeiders een schadevergoeding moeten kunnen ontvangen. De FIFA wijst alle verantwoordelijkheid voor de uitvoering van de organisatie van het WK voetbal 2022 van zich af.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 10-10-2016 12:00 | Bijgewerkt op: 10-10-2016 | Door: Patrick

Deel 'De FIFA is voor de rechter gedaagd vanwege toewijzing WK 2022 aan Qatar'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!De FIFA wordt vanwege de slechte arbeidsomstandigheden in Qatar voor de rechter gedaagd. Het WK 2022 had niet toegewezen mogen worden aan Qatar volgens het FNV.


Over de auteur van 'De FIFA is voor de rechter gedaagd vanwege toewijzing WK 2022 aan Qatar'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Zorgverzekering vergelijken