Gratis e-Boekhouden.nl

De WK 2022 streaker en zijn boodschap tijdens Portugal tegen Uruguay

Wie is de streaker die het WK-duel tussen Portugal en Uruguay onderbrak? Wat was zijn boodschap?

In de 51e minuut van de wedstrijd tussen Portugal en Uruguay in het Lusail Stadium rende een veldbestormer het veld op met een LGBT-regenboogvlag. Het spel werd abrupt gestopt en hij werd weggeleid.

De veldbestormer is Mario Ferri uit Italië. Hij droeg een blauw t-shirt met een Superman-logo op de voorkant en de woorden 'SAVE UKRAINE'. Op de achterkant had hij de zin ‘RESPECT FOR IRANIAN WOMEN’ gedrukt.

De WK 2022 streaker en zijn boodschap tijdens Portugal tegen Uruguay

LGBT-rechter onder druk in Qatar

Qatar ligt tijdens het toernooi constant onder vuur vanwege zijn LGBT-rechten: homo zijn is momenteel illegaal in het land, en van veel mensen zijn regenboogartikelen in beslag genomen bij binnenkomst in stadions in Qatar. Zeven voetbalfederaties zouden regenboogarmbanden dragen met de woorden OneLove erop geschreven, maar de FIFA verbood het initiatief en dreigde naar verluidt met sportsancties als de teams niet zouden gehoorzamen en het FIFA-accessoire zouden dragen.

Wat was de boodschap van de streaker tijdens Portugal - Uruguay?

De streaker steunde duidelijk veel verschillende ideeën over inclusie, gelijkheid en fundamentele vrijheidsrechten, allemaal zaken die tijdens het WK van 2022 in Qatar onder de loep zijn genomen.

De streaker liet de vlag vallen terwijl hij over het veld in Doha rende, en de Iraanse scheidsrechter Alireza Faghari raapte hem op en gaf hem aan de officials.

Tijdens de live uitzending op tv schakelde de regie in het gastland snel weg van de veldbestormer, zodat de mensen thuis hier niets van mee zouden krijgen. 

Geen straf voor de veldbestormer

Ondanks dat het gastland erg strenge normen en waarden heeft, komt de streaker er genadig van af. Hij is redelijk snel weer vrijgelaten, krijgt geen boete en mag in Qatar blijven. De Italiaanse ambassade heeft dit bevestigd en is blij met een goede afloop.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 29-11-2022 10:17 | Bijgewerkt op: 29-11-2022 | Door: Patrick

Deel 'De WK 2022 streaker en zijn boodschap tijdens Portugal tegen Uruguay'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Wie is de streaker die het WK-duel tussen Portugal en Uruguay onderbrak? Wat was de boodschap van de veldbestormer tijdens dit WK in Qatar?


Over de auteur van 'De WK 2022 streaker en zijn boodschap tijdens Portugal tegen Uruguay'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Gratis e-Boekhouden.nl