Zorgverzekering vergelijken

De WK ballen worden voor de wedstrijd opgeblazen én opgeladen

De ballen op het WK worden voor aanvang van de wedstrijden opgeblazen én opgeladen. De ballen zijn zo hi-tech dat ze stroom nodig hebben voor de sensoren.

De Adidas-voetbal heeft een sensor aan de binnenkant waarmee hij op het veld kan worden gevolgd. Bekijk de WK 2022 bal.

De WK ballen worden voor de wedstrijd opgeblazen én opgeladen

Voor Qatar 2022 werd een nieuwe technologische vooruitgang gepresenteerd met het idee om de sport beter te maken en nog eerlijkere beslissingen te nemen op het veld. Daarom presenteerden FIFA en Adidas, de officiële balsponsor, een hi-tech voetbal genaamd Al Rihla. De voetbal heeft een sensor van 14 gram aan de binnenkant waarmee het in realtime kan worden gevolgd en de exacte locatie op elk moment van het spel kan worden bepaald.

Hierdoor kan de locatie van de bal zo exact mogelijk zijn bij het beoordelen van doelpunten, buitenspel en vele andere acties, wat een handig hulpmiddel blijkt te zijn om toe te voegen aan de VAR .

Fans begonnen zich af te vragen waarom WK-ballen vóór de wedstrijd werden opgeladen, en dit komt doordat de sensor binnenin alleen wordt gevoed door een kleine batterij die ongeveer 6 uur actief gebruik meegaat.

De sensor weegt 14 gram, is ontwikkeld en geproduceerd door KINEXON, en hun mede-oprichter Maximilian Schmidt heeft uitgelegd hoe het werkt, zelfs zeggend dat elke keer dat de bal wordt geraakt, het systeem het oppikt met een snelheid van 50 frames per seconde.

"Gegevens worden in realtime verzonden van sensoren naar een lokaal positioneringssysteem (LPS), wat een opstelling omvat van netwerkantennes die rond het speelveld zijn geïnstalleerd en die de gegevens opnemen en opslaan voor onmiddellijk gebruik. Wanneer een bal buiten de baan vliegt tijdens de verloop van het spel, en een nieuwe bal wordt gegooid of ingetrapt om deze te vervangen, schakelt het backend-systeem van KINEXON automatisch over naar de gegevensinvoer van de nieuwe bal zonder menselijke tussenkomst."

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 02-12-2022 08:31 | Bijgewerkt op: 02-12-2022 | Door: Patrick

Deel 'De WK ballen worden voor de wedstrijd opgeblazen én opgeladen'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!De ballen op het WK worden voor aanvang van de wedstrijden opgeblazen én opgeladen. De ballen zijn zo hi-tech dat ze stroom nodig hebben.


Over de auteur van 'De WK ballen worden voor de wedstrijd opgeblazen én opgeladen'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Gratis e-Boekhouden.nl