Design Lusail Stadion voor opening en finale WK voetbal

Qatar heeft het spectaculaire design van het Lusail Stadion onthuld. Dit voetbalstadion is met 80.000 zitplaatsen het grootste stadion van het Wereld Kampioenschap 2022.

Lusail Stadion: gouden kom met openingen als lantaarns

Tijdens een kleurrijk gala, 15km onder hoofdstad Doha, onthulde de organisatie van het voetbaltoernooi het laatste stadion. Het gebouw is ontworpen als gouden kom met openingen in de vorm van lantaarns. Hiermee viert het stadion de tradities en vakmanschap van het Midden Oosten. 

Het Lusail Stadion zal 80.000 voetbalfans verwelkomen tijdens de openingswedstrijd en de finale van het WK 2022, welke over vier jaar gespeeld gaan worden. Het stadion is gesitueerd in het hart van het centrum van een geheel nieuwe stad.

"Het is nu al acht jaar geleden dat we de organisatie van het voetbalevenement hebben gewonnen. Daarbij hebben we de wereld beloofd het 'verbazingwekkende te verwachten'. Met het ontwerp van deze voetbaltempel, kan ik bekend maken dat we opnieuw voldoen aan deze verwachting," zei secretaris generaal Hassan Al Thawadi. 

De voetbalstadions van Qatar zijn de meest in het oog springende gebouwen ter wereld, en het Lusail Stadion is daarbij absoluut prachtig. Het Midden Oosten-design zal bijdragen aan de ervaring van voetbalsupporters van over de hele wereld.

In het jaar 2020 het Lusail Stadion als laatste klaar zijn, terwijl in 2017 het Khalifa International Stadion het eerste klaar was.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 18-12-2018 20:30 | Bijgewerkt op: 18-12-2018 | Door: Patrick

Deel 'Design Lusail Stadion voor opening en finale WK voetbal'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Qatar heeft het spectaculaire design van het Lusail Stadion onthuld. Dit voetbalstadion is met 80.000 zitplaatsen het grootste stadion van het WK 2022.


Over de auteur van 'Design Lusail Stadion voor opening en finale WK voetbal'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.