Zorgverzekering vergelijken

Deze bondscoaches zijn al ontslagen of opgestapt na het WK voetbal 2022

Er zijn al diverse bondscoaches opgestapt, na onverwacht slechte prestaties van hun land op het WK 2022.

De volgende bondscoaches vertrekken na het WK bij hun nationale team, al dan niet gedwongen:

  • Otto Addo (Ghana)
  • Roberto Martínez (België)
  • Gerardo Martino (Mexico)
  • Diego Alonso (Uruguay)
  • Paulo Bento (Zuid-Korea)
  • Oliver Bierhoff (Duitsland)
  • Luis Enrique (Spanje)
  • Tite (Brazilië)
  • Louis van Gaal (Nederland)

Bondscoach Louis van Gaal van het Nederlands Elftal heeft al vooraf aangegeven dat hij na het Wereldkampioenschap zal stoppen met coachen bij Oranje. Ronald Koeman zal Nederland richting het EK 2024 en het WK 2026 leiden.

Na de uitschakeling van Ghana op vrijdag 2 december gaf coach Otto Addo aan dat hij zijn taken bij het nationale team neerlegde. Hij keert weer terug als assistent bij Borussia Dortmund. Ook als Ghana verder was gekomen in het toernooi, was hij naar eigen zeggen gestopt vanwege zijn familie.

De enorme deceptie bij de Rode Duivels heeft geleid tot het ontslag van bondscoach Roberto Martínez. Hij probeerde met de voormalig gouden generatie een laatste prijs te pakken, maar dit is helaas voor hem totaal mislukt.

Verder besloot Gerardo Martino, bondscoach van Mexico, vroegtijdig te stoppen met training geven. Ook Mexico werd te vroeg in het toernooi uitgeschakeld, namelijk al in de groepsfase.

Evenals het geval is bij Van Gaal, loopt ook het contract van Diego Alonso van Uruguay af. Aangezien Uruguay al in de groepsfase is uitgeschakeld, zal men op zoek gaan naar een nieuwe coach.

Zuid-Korea bereikte enigszins verrassend de achtste finales, maar werd direct door Brazilië met de neus op de feiten gedrukt. Na de 4-1 afstraffing op het WK 2022 vindt coach Paulo Bento het mooi geweest.

Duitsland werd zelfs al in de groepsfase uitgeschakeld en die blamage komt hard aan bij de Duitse voetbalbond. Directeur Oliver Bierhoff is eindverantwoordelijke en heeft na een paar dagen berusting zijn ontslag ingediend. Vooralsnog mag bondscoach Hansi Flick nog wel aanblijven richting het EK 2024 in Duitsland.

Ondanks dat Spanje in de groepsfase boven Duitsland wist te eindigen en zo de achtste finales haalde, is bondscoach Luis Enrique toch ontslagen bij het nationale elftal. Hem wordt kwalijk genomen dat Spanje in de strafschoppenserie is uitgeschakeld door underdog Marokko.

Brazilië gold als topfavoriet voor het Wereldkampioenschap 2022 in Qatar, maar werd in de kwartfinale uitgeschakeld door Kroatië. Voor bondscoach Tite betekent dit voorlopig de laatste wedstrijd waarin hij het nationale elftal zal coachen, want zijn contract is nu afgelopen en hij is niet van plan om bij te tekenen.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 10-12-2022 10:16 | Bijgewerkt op: 10-12-2022 | Door: Patrick

Deel 'Deze bondscoaches zijn al ontslagen of opgestapt na het WK voetbal 2022'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Er zijn al diverse bondscoaches opgestapt, na slechte prestaties van hun land op het WK 2022. Dit zijn de ontslagen bondscoaches tijdens het WK voetbal.


Over de auteur van 'Deze bondscoaches zijn al ontslagen of opgestapt na het WK voetbal 2022'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Voetbal bij Ziggo Sport