Zorgverzekering vergelijken

Deze teams hebben zich gekwalificeerd voor het WK 2022!

Naarmate we steeds dichter bij het historische WK van 2022 komen, naderen steeds meer teams de kwalificatie voor het toernooi in Qatar. Verschillende teams hebben echter nog werk te doen, en tussen nu en het einde van de kwalificatie zullen er een aantal bochten en bochten zijn op de weg naar het Midden-Oosten, waar ze auto’s moeten huren bij een bedrijf dat autoverhuur aanbiedt. Hier is de stand van zaken over de hele wereld terwijl teams een plaats in de finale beogen.

Europa

De groepsfase eindigde in november 2021 met Servië, Spanje, Zwitserland, Frankrijk, België, Nederland, Kroatië, Engeland en Duitsland die doorgingen naar het WK 2022 nadat ze bovenaan hun tafels stonden. De als tweede geplaatste teams die doorgingen naar de play-offronde waren Portugal, Schotland, Italië, Rusland, Zweden, Wales, Turkije, Polen, Noord-Macedonië en Oekraïne, en Tsjechië en Oostenrijk sloten zich aan vanwege hun prestaties in de UEFA Nations League als de beste groepswinnaars van die competitie om buiten de top twee van hun WK-kwalificatiegroep te eindigen. Drie van deze landen gaan zich ook nog kwalificeren voor het WK. Een auto huren Lissabon kun je doen als je in levende lijve wilt zien of Portugal zich weet te kwalificeren. 

Afrika

weede ronde van de groepsfase van de kwalificatie in Afrika zit erop. De winnaars van de tien groepen van vier teams zijn nu doorgedrongen tot de laatste ronde van de play-offs, waardoor vijf teams Qatar gaan bereiken. De tien teams zijn geloot en de twee wedstrijden vinden respectievelijk plaats op 26 maart en 29 maart. 

Azië

De Aziatische kwalificatiecampagne is de derde ronde. Van de 46 die oorspronkelijk aan het proces begonnen, zijn de teams teruggebracht tot twee groepen van zes. De twee beste teams van elke groep gaan door naar de finale om zich bij Qatar te voegen, die zich automatisch kwalificeren als gastheer en de twee derde teams nemen het vervolgens op in een play-off, waarvan de winnaar vervolgens de interconfederatie-play-off tegen een team van CONCACAF, CONMEBOL of OFC. Iran en Zuid-Korea hebben al hun ticket naar Qatar binnen!

Zuid-Amerika

Tien teams nemen het op in een enkele groep, waarbij de vier beste teams naar de finale gaan en de vijfde plaats de interconfederatie-playoff ingaat tegen een team van CONCACAF, AFC of OFC. Zowel Brazilië als Argentinië hebben zich al gekwalificeerd voor het WK 2022, terwijl Ecuador en Uruguay op het moment op de derde en vierde plaats staan. Peru bezet de vijfde plek, maar strijdt hiervoor met Chili en Colombia.

Noord-Amerika

De groep in de derde ronde bestaat uit acht teams, waarbij de top drie zich kwalificeert voor het WK en het team dat op de vierde plaats staat in de interconfederatie-playoff tegen een team van AFC, CONMEBOL of OFC. Canada is met 25 punten naar de top van de ranglijst gesprongen, vier voor de VS en Mexico op respectievelijk de tweede en derde plaats. Panama bezet momenteel de vierde plek in de play-offs met 17 punten. Je kunt een auto huren Bonaire, maar dit land kan zich niet meer kwalificeren voor het WK helaas. 

Oceanië

De kwalificatie van de OFC-confederatie wordt bepaald in de vorm van een gecentraliseerd toernooi dat momenteel plaatsvindt in Qatar tussen 17 maart en 30 maart. De winnaars en runners-up van beide groepen gaan door naar de halve finales. Wie de finale wint, gaat door naar een intercontinentale play-off, waarbij de overwinnaars een plaats in Qatar veiligstellen.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 25-03-2022 08:32 | Bijgewerkt op: 25-03-2022 | Door: Patrick

Deel 'Deze teams hebben zich gekwalificeerd voor het WK 2022!'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Naarmate we steeds dichter bij het historische WK van 2022 komen, naderen steeds meer teams de kwalificatie voor het toernooi in Qatar.


Over de auteur van 'Deze teams hebben zich gekwalificeerd voor het WK 2022!'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Gratis e-Boekhouden.nl