Disciplinaire update door de FIFA naar aanleiding van het WK 2022

De tuchtcommissie van de FIFA is de afgelopen maanden actief geweest door sancties op te leggen en procedures in te leiden tegen verschillende nationale voetbalbonden wegens overtredingen van de tuchtcode van de FIFA. In dit artikel gaan we dieper in op de acties tegen de Ecuadoriaanse, Mexicaanse, Servische, Argentijnse en Kroatische voetbalbonden.

Ecuadoriaanse voetbalbond beboet en gedeeltelijk gesloten stadion

De FIFA Disciplinaire Commissie heeft een boete van CHF 20.000 opgelegd aan de Ecuadoriaanse voetbalbond en een gedeeltelijke sluiting van het stadion (de tribunes achter de doelen) bij de volgende officiële FIFA-wedstrijd die op "A"-niveau wordt gespeeld door het nationale herenteam. Dit is het gevolg van schendingen van artikel 13 van de FIFA-disciplinaire code (discriminatie) in het licht van spreekkoren door Ecuadoriaanse supporters tijdens de Qatar - Ecuador WK-wedstrijd.

Mexicaanse voetbalbond beboet en wedstrijd achter gesloten deuren

De Mexicaanse voetbalbond heeft een boete van CHF 100.000 gekregen en één wedstrijd in een FIFA-competitie moet achter gesloten deuren worden gespeeld door het nationale mannenteam (geschorst voor een proeftijd). Dit is het gevolg van schendingen van artikel 13 van de FIFA-disciplinaire code (discriminatie) in het licht van spreekkoren door Mexicaanse supporters tijdens de FIFA WK-wedstrijden Mexico - Polen en Saudi-Arabië - Mexico.

Servische voetbalbond beboet en gedeeltelijk gesloten stadion

De tuchtcommissie van de FIFA heeft een boete van CHF 50.000 opgelegd aan de voetbalbond van Servië en een gedeeltelijke sluiting van het stadion (25% van de stoelen gesloten) bij de volgende officiële FIFA-wedstrijd die op "A"-niveau wordt gespeeld door het nationale herenteam. Dit is het gevolg van schendingen van de artikelen 13 (discriminatie) en 12 (wangedrag van spelers en officials) van de FIFA-disciplinaire code in het licht van spreekkoren door Servische supporters en wangedrag van teams (individuele sancties tegen zeven spelers) tijdens de wedstrijd tussen Servië en Zwitserland.

Argentijnse voetbalbond in onderzoek

De tuchtcommissie van de FIFA heeft een procedure ingeleid tegen de Argentijnse voetbalbond vanwege mogelijke schendingen van de artikelen 11 (Aanstootgevend gedrag en schendingen van de principes van fair play) en 12 (Wangedrag van spelers en officials) van de FIFA-disciplinaire code, evenals artikel 44 van het reglement in combinatie met het media- en marketingreglement voor het WK, tijdens de finale tussen Argentinië en Frankrijk.

Kroatische voetbalbond in onderzoek

De tuchtcommissie van de FIFA heeft een procedure ingeleid tegen de Kroatische voetbalbond vanwege mogelijke schendingen van artikel 13 (discriminatie) en 16 (orde en veiligheid bij wedstrijden) van de tuchtcode van de FIFA tijdens de wedstrijd tussen Kroatië en Marokko.

Conclusie

Concluderend heeft de tuchtcommissie van de FIFA de afgelopen maanden serieuze stappen ondernomen tegen verschillende nationale voetbalbonden door boetes op te leggen en procedures tegen hen in te leiden wegens verschillende overtredingen van de tuchtcode van de FIFA. Deze acties dienen als een herinnering aan alle nationale voetbalbonden om zich te houden aan de regels en voorschriften van de FIFA, om de eerlijke en veilige competitie van de sport voor alle spelers, officials en fans te waarborgen.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 12-02-2023 12:46 | Bijgewerkt op: 12-02-2023 | Door: Patrick

Deel 'Disciplinaire update door de FIFA naar aanleiding van het WK 2022'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!De tuchtcommissie van de FIFA heeft naar aanleiding van het WK 2022 boetes en sancties uitgedeeld aan verschillende nationale voetbalbonden.


Over de auteur van 'Disciplinaire update door de FIFA naar aanleiding van het WK 2022'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.