Dit is het Ras Abu Aboud Stadion voor het WK 2022 in Qatar

Qatar heeft het ontwerp van het Ras Abu Aboud Stadion bekend gemaakt. Hiermee heeft het gastland het zevende voetbalstadion voor het WK 2022 onthuld.

Dit is het Ras Abu Aboud Stadion voor het WK 2022 in Qatar

Omdat het vóór aanvang van het voetbaltoernooi gereed moet zijn, heeft het stadion een uniek en innovatief ontwerpconcept. Het grote gebouw is namelijk gemaakt van grote blokken die in elkaar passen. Het Ras Abu Aboud Stadion combineert hiermee het duurzame karakter met een geweldige ervaring voor voetbalfans.

"Innovatie heeft altijd al centraal gestaan in onze plannen voor het organiseren van een historisch Wereld Kampioenschap voetbal, waarbij het toernooi ook een positieve afdruk achterlaat in Qatar en de rest van de wereld," zei Hassan Al-Thawadi. "Het design van het Ras Abu Aboud Stadion is geen beter voorbeeld van ons streven."

Het voetbalstadion voor het Wereld Kampioenschap 2022 kan nadien geheel hergebruikt worden op een nieuwe locatie, of in delen getransporteerd worden naar kleinere sport- en culturele gebouwen. Voetbalfans die de wedstrijden bezoeken zullen de geweldige sfeer en de duurzaamheid van het stadion proeven.

Dit innovatieve design is bedacht door Fenwick Iribarren Architects, een bedrijf met ervaring in het ontwerpen van 's werelds grootste sportarena's. Deze architecten bedachten bijvoorbeeld ook het Qatar Foundation Stadion. Het nieuwe stadion gebruikt minder materialen en zorgt voor minder belasting van het milieu.

De 40.000 zitplaatsen bevinden zich aan een waterlinie van 450.000 vierkante meter aan de haven van Doha. Het voetbalstadion is uitstekend bereikbaar via het openbaar vervoer, want het ligt op ongeveer 1,5km van het Hamad International Airport. Er rijden treinen en snelwegen worden aangelegd. Het is zelfs mogelijk om te arriveren per watertaxi.

De onthulling van het stadion volgt op de bekendmaking van het design van het Al Thumama Stadion in augustus 2017. Het Ras Abu Aboud Stadion is één van de acht WK 2022 stadions.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 26-11-2017 11:20 | Bijgewerkt op: 26-11-2017 | Door: Patrick

Deel 'Dit is het Ras Abu Aboud Stadion voor het WK 2022 in Qatar'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Qatar heeft het ontwerp van het Ras Abu Aboud Stadion bekend gemaakt. Hiermee heeft het gastland het zevende voetbalstadion voor het WK 2022 onthuld.


Over de auteur van 'Dit is het Ras Abu Aboud Stadion voor het WK 2022 in Qatar'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.