Zorgverzekering vergelijken

Dit moet je weten voordat je naar Qatar reist voor het WK 2022

De laatste 10 jaar heeft het slaperige woestijnstadje Doha (de hoofdstad van Qatar) een dynamische ontwikkeling doorgemaakt en getransformeerd tot een multiculturele, kosmopolitische stad. Het is een plek waar een rijke Arabische geschiedenis comfortabel samengaat met moderne luxe, en deze stad heeft veel te bieden op het gebied van cultuur, architectuur en natuurlijk winkeltherapie. Dit jaar gaat het bovendien het WK voetbal organiseren. Alhoewel hier nog altijd veel kritiek op is, zullen er alsnog veel Nederlanders de reis maken naar Qatar om Oranje te steunen op weg naar de Wereldbeker. 

Hieronder vind je nuttige informatie als je naar Qatar gaat als supporter van Nederland!

Dit moet je weten voordat je naar Qatar reist voor het WK 2022

Transport

Uber is een goede en veilige transportkeuze. Meestal vind je buiten winkelcentra en toeristische gebieden lokale taxi's genaamd karwa, maar Uber is meestal goedkoper. Het openbaar vervoer laat te wensen over, wat verrassend is voor een land als Qatar, maar misschien maken de brandstofprijzen het gebruik van auto's en taxi's te gemakkelijk. Een woord van waarschuwing: het huren van een auto en zelf rijden, ook niet in een private lease occasion, is niet aan te raden, zelfs niet voor de meest ervaren chauffeurs, omdat de boetes voor verkeersovertredingen in Qatar verschrikkelijk duur zijn. 

Alcohol

Aangezien de sharia de belangrijkste bron is van de Qatarese wetgeving raad je het al dat er geen slijterijen zijn en je kunt ook geen alcohol kopen in een supermarkt. Probeer niet eens een belastingvrije fles te kopen en deze naar binnen te smokkelen. De enige plaats waar je een alcoholische drank krijgt, is in een 5-sterrenhotel, maar wees gewaarschuwd: zoals elk item waar veel vraag naar is en weinig tot geen aanbod, de prijzen zijn behoorlijk hoog en je moet ook je echte paspoort laten zien om de bar binnen te komen.

Eten

Qatar heeft alle soorten keukens, voor alle soorten budgetten! Uit eten gaan maakt deel uit van de culturele routine van de vele Arabische en expatfamilies die hier wonen, evenals de gemeenschappen van migrerende werknemers. Restaurantaanbevelingen zouden een apart artikel op zich zijn, maar om een ​​lang verhaal kort te maken, je krijgt alles, van masala dosa's tot sushi tot steaks, weekendbrunches tot heerlijke cupcakes, van enkele van de chicste cafés tot biologische zelfgemaakte producten op The Torba Market. De stad is zo toegewijd aan eten dat je kunt laten bezorgen door McDonald's, KFC en Burger King - een niet te onderschatten voorrecht!

Basisprincipes 

De stad lijkt rond 23:00 uur te slapen en de werkweek loopt van zondag tot en met donderdag. Vrijdag is dus het begin van het weekend. Je beste vriend is waarschijnlijk je zonnebril: deze zijn meer dan alleen een modeaccessoire en kunnen van cruciaal belang zijn voor je welzijn. Als je van de stad wilt genieten, zorg er dan voor dat je voor jezelf zorgt door gehydrateerd te blijven, ongeacht de tijd van het jaar. De Qatarese valuta is de riyal en EUR1 komt overeen met ongeveer QAR3.9. Je zult versteld staan ​​hoe snel je het kunt uitgeven in Doha!

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 07-07-2022 19:11 | Bijgewerkt op: 07-07-2022 | Door: Patrick

Deel 'Dit moet je weten voordat je naar Qatar reist voor het WK 2022'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!De laatste 10 jaar heeft het woestijnstadje Doha een dynamische ontwikkeling doorgemaakt en getransformeerd tot een multiculturele, kosmopolitische stad.


Over de auteur van 'Dit moet je weten voordat je naar Qatar reist voor het WK 2022'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Gratis e-Boekhouden.nl