Voetbal bij Ziggo Sport

Dit zijn de halve finales van het FIFA Wereldkampioenschap 2022

De halve finales van het FIFA Wereldkampioenschap 2022 bestaan uit 2 wedstrijden. De 4 teams zijn de winnaars van de kwartfinales van het toernooi.

De WK 2022 halve finales worden gespeeld op 13 december om 20:00 uur en op 14 december om 20:00 uur.

De halve finales van het WK voetbal 2022 bestaan uit de volgende wedstrijden:

  • Argentinië - Kroatië
  • Frankrijk - Marokko

De 2 winnaars van elke wedstrijd gaan door naar de finale, terwijl de verliezers van deze halve finales uitgeschakeld zijn.

Kroatië bereikte de halve finales door grote favoriet Brazilië uit te schakelen in de strafschoppenserie. De reguliere speeltijd eindigde in 0-0, en in de verlenging scoorden beide partijen één maal.

Ook Argentinië heeft de halve finale bereikt via strafschoppen in de achtste finale. Na een 2-0 voorsprong eindigde de reguliere speeltijd in 2-2, maar Nederland miste de eerste twee stafschoppen.

Marokko is de tweede verrassing in de halve finale. De Marokkanen wonnen de wedstrijd tegen Portugal met 1-0 in reguliere speeltijd, en bereikten als eerste Afrikaans land ooit de halve finale van het WK voetbal.

Frankrijk heeft de topper tegen Engeland met 2-1 gewonnen in reguliere speeltijd. Engelsman Harry Kane schoot één penalty raak, maar miste vervolgens de tweede en achteraf beslissende strafschop in de 84e minuut.

Bekijk het volledige speelschema van het WK 2022 of het WK 2022 knock-out schema.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 10-12-2022 21:57 | Bijgewerkt op: 10-12-2022 | Door: Patrick

Deel 'Dit zijn de halve finales van het FIFA Wereldkampioenschap 2022'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!De halve finales van het FIFA Wereldkampioenschap 2022 bestaan uit 2 wedstrijden. De halve finales van het WK 2022 zijn op 13 en 14 december.


Over de auteur van 'Dit zijn de halve finales van het FIFA Wereldkampioenschap 2022'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Gratis e-Boekhouden.nl