Zorgverzekering vergelijken

Dit zijn de WK-records van Lionel Messi na het WK 2022

Messi is een van de slechts zes mannen die in vijf Wereldkampioenschappen hebben gespeeld naast Antonio Carbajal, Lothar Matthaus, Rafa Marquez, Andres Guardado en Cristiano Ronaldo.

Messi maakte zijn 26e WK-optreden in de finale van Qatar 2022, waarmee hij het record van Lothar Matthaus brak.

Dit zijn de WK-records van Lionel Messi na het WK 2022

Lees alle statistieken van het WK voetbal.

Messi heeft een recordaantal van 19 optredens als aanvoerder op het WK gespeeld. Hij wordt gevolgd door Rafa Marquez (17) en Diego Maradona (16). Messi heeft de meeste minuten in de WK-geschiedenis gespeeld: 2.314. Hij brak het record van Paolo Maldini van 2.217 minuten in de finale van Qatar 2022.

Messi is de enige speler die op vijf WK's een assist gaf. Zijn naaste uitdagers zijn Pele, Grzegorz Lato, Diego Maradona en David Beckham, die elk drie keer de aangever waren. Pele en Messi delen het record voor de meeste assists in de knock-outfase (6).

Messi is met 13 doelpunten de leidende schutter van Argentinië op het WK. Hij wordt gevolgd door Gabriel Batistuta (10), Diego Maradona (8), Guillermo Stabile (8), Mario Kempes (6) en Gonzalo Higuain (5).

Messi is de enige speler die scoort op het WK in zijn tienerjaren, 20 en 30 jaar. Pele miste hetzelfde met vier maanden. Messi scoorde zijn eerste en laatste WK-goals met een tussenpoos van 16 jaar en 184 dagen. De op een na grootste periode in de WK-geschiedenis is van Cristiano Ronaldo met 16 jaar en 160 dagen.

De Speler van de Wedstrijd, voor het eerst uitgereikt in 2002, is maar liefst 11 keer aan Messi toegekend. Zijn vier in Brazilië 2014 is een record voor één editie die hij deelt met Wesley Sneijder, die hetzelfde ontving in Zuid-Afrika 2010.

Miroslav Klose heeft gespeeld in een recordaantal van 17 Wereldbekeroverwinningen. Messi staat momenteel op 16.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 19-12-2022 15:06 | Bijgewerkt op: 19-12-2022 | Door: Patrick

Deel 'Dit zijn de WK-records van Lionel Messi na het WK 2022'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Dit zijn de WK-records van Lionel Messi na het WK 2022. Messi maakte zijn 26e WK-optreden in de finale van Qatar 2022.


Over de auteur van 'Dit zijn de WK-records van Lionel Messi na het WK 2022'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Voetbal bij Ziggo Sport