Voetbal bij Ziggo Sport

Duizenden bomen krijgen een nieuw leven op het WK 2022

Duizenden bomen van publieke en private gebieden krijgen een nieuw leven op het WK 2022 in Qatar. Inwoners van het land mogen bomen doneren die ze verwijderd willen hebben. Deze worden vervolgens verzameld door het Supreme Committee voor Delivery & Legacy en het Ministry of Municipality and Environment en opnieuw gepland voor het Wereld Kampioenschap voetbal.

Duizenden bomen krijgen een nieuw leven op het WK 2022

De eerste boom die werd gedoneerd was een 40-jarige boom van Abdulaziz Al-Taleb, inwoner van Qatar. Deze boom werd opnieuw geplant bij het Al Bayt Stadion in Al Khor City. Hiermee is de eerste boom van een groot groen park rondom het voetbalstadion geplant.

Voetbalfans die het stadion bezoeken voor bijvoorbeeld de halve finale van het WK 2022 kunnen de geschiedenis van de bomen aflezen aan de borden die aan de bomen bevestigd worden.

Op deze wijze krijgen duizenden bomen een nieuw leven op het WK voetbal in Qatar. In samenwerking met de overheid worden bomen uitgegraven en verplaatst naar een nieuwe lokatie rondom een voetbalstadion. Aangezien de meeste stadions nog niet klaar zijn, worden alle bomen verzameld op een groot landgoed. Daar wachten ze op de tijd dat ze opnieuw geplant gaan worden bij de stadions.

Het motto van Qatar is 'geef er één en neem er één'. Wanneer iemand een oude, grote boom brengt, dan moet hij een jonge Sidra mee terug nemen. Deze werkwijze is onderdeel van de duurzame ontwikkeling om het WK 2022 op een milieuvriendelijke manier te organiseren. Generaties na het voetbaltoernooi hebben er voordeel van.

Voor inwoners van het gastland is dit programma een goede manier om bij te dragen aan de voorbereidingen van het WK 2022. Inwoners nemen eerst contact op met het ministerie, waarna medewerkers van het landgoed de bomen komen inspecteren en uitgraven. 

Bijna 5.000 bomen zijn opnieuw geplant op het landgoed, waar totaal 8.000 bomen kunnen staan. Daarnaast worden 16.000 nieuwe bomen verscheept uit Azië en Europa de komende weken. Ook wordt 440.000 vierkante meter gras gebracht.

De werkzaamheden op het landgoed voor bomen en gras lopen voorspoedig, waarbij de gehele faciliteit in juni 2017 klaar moet zijn. De hoofdlijn van de irrigatie van de bomen en het gras is bijna klaar. Er is 3,5 km pijplijn geïnstalleerd, waarbij nog eens 42 km aftakkingen aangelegd worden.

Het landgoed voorziet bouwbedrijven van bomen en gras, waarme zij de omgeving van de voetbalstadions in Qatar kunnen beplanten. Hierdoor hebben voetbalfans tijdens het WK voetbal een omgeving om te recreëren. 

Alle bomen hebben een bordje met informatie over hun afkomst, naam en levenscyclus. Het WK 2022 in Qatar wordt het 22e WK voetbal, waarbij de openingswedstrijd op 21 november en de finale op 18 december is.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 12-03-2017 13:00 | Bijgewerkt op: 12-03-2017 | Door: Patrick

Deel 'Duizenden bomen krijgen een nieuw leven op het WK 2022'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Duizenden bomen van publieke en private gebieden krijgen een nieuw leven op het WK 2022 in Qatar. Inwoners mogen bomen doneren die ze verwijderd willen hebben.


Over de auteur van 'Duizenden bomen krijgen een nieuw leven op het WK 2022'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Zorgverzekering vergelijken