FIFA en UEFA schorsen alle Russische clubs en het nationale elftal

De FIFA en de UEFA schorsen alle Russische voetbalclubs en het nationale team van alle competities. Dit besluit namen de bonden naar aanleiding van de oorlog in Oekraïne.

Dit betekent dat geen enkele voetbalclub uit Rusland mag deelnemen aan toernooien en wedstrijden die door de Wereldvoetbalbond en de Europese voetbalbond worden georganiseerd. Dit besluit is genomen tot nader order.

Volgens de bonden is het voetbal volledig in solidariteit met alle mensen in Oekraïne. De voorzitters van de bonden hopen dat de situatie in het oorlogsgebied snel zal verbeteren, zodat voetbal weer kan zorgen voor saamhorigheid en vrede onder de mensen.

Wat het schorsen van Rusland exact betekent door de kwalificatie playoffs voor het WK 2022 is niet duidelijk. Directe tegenstanders Polen, Zweden en Tsjechië hebben al aangekondigd niet te winnen spelen tegen de Russen.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 02-03-2022 20:26 | Bijgewerkt op: 02-03-2022 | Door: Patrick

Reageer op 'FIFA en UEFA schorsen alle Russische clubs en het nationale elftal'


Meer reacties tonen


Deel 'FIFA en UEFA schorsen alle Russische clubs en het nationale elftal'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!De FIFA en de UEFA schorsen alle Russische voetbalclubs en het nationale team van alle competities. Dit besluit namen de bonden naar aanleiding van de oorlog in Oekraïne.