FIFA lanceert nieuwe aanvoerdersband als concurrent van de OneLove-band

De FIFA lanceert aan de start van het WK een nieuwe aanvoerdersband als concurrent van de 'OneLove'-band die Nederland in Qatar samen met acht andere Europese landen wilden dragen ter ondersteuning van de strijd tegen discriminatie. Nederland heeft de 'OneLove'-aanvoerdersband bedacht.

Virgil van Dijk was van plan om de 'OneLove'-band te gaan dragen als aanvoerder van het Nederlands Elftal, ondanks dat de FIFA nu met hun eigen aanvoerdersband komt. De FIFA wil op deze manier belangrijke boodschappen promoten gedurende de wedstrijden.

Als reactie op de statements van de teams, heeft de wereldvoetbalbond besloten om de drager van de OneLove-band te bestraffen. Dit betekent dat aanvoerder Virgil van Dijk de eerste wedstrijd zou starten met een gele kaart op zak. Hiermee drukt de FIFA de KNVB in een hoek en heeft Nederland geen andere keuze dan te luisteren.

Eerder gaf de KNVB al aan bereidt te zijn om een eventuele boete te willen betalen. Nu de sportieve prestaties echter in het gedrang komen, geeft Oranje uiteindelijk toch gehoor aan de FIFA en Qatar.

FIFA lanceert nieuwe aanvoerdersband als concurrent van de OneLove-band

Relaties tussen mensen van hetzelfde geslacht zijn verboden in de Golfnatie en op homoseksualiteit staat zelfs de doodstraf.

En negen Europese landen, waaronder Oranje en de Rode Duivels, zullen hun steun betuigen aan de LGBTQ+-gemeenschap en tegelijkertijd het bewustzijn over discriminatie in Qatar vergroten.

De reactie op de nieuwe FIFA-armband luidde: "We respecteren de FIFA-armband, maar zijn toegewijd aan de OneLove-armband en zijn van plan deze te dragen."

In een persbericht van de FIFA op zaterdagochtend bevestigde de voetbalbond dat ze samenwerken met de Verenigde Naties om sociale campagnes te voeren tijdens het WK.

Hun aanvoerdersband zal de concurrentie aangaan met die van de KNVB en zal in elke ronde van het toernooi een nieuwe boodschap promoten.

  • Groepsfase: #FootballUnitesTheWorld, #SaveThePlanet, #ProtectChildren en #ShareTheMeal.
  • Achtste finales: #EducationForAll en #FootballForSchools
  • Kwartfinale: #NoDiscrimination
  • Halve finale: #BeActive en #BringTheMoves
  • Finale en troostfinale: #FootballUnitesTheWorld
Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 21-11-2022 14:36 | Bijgewerkt op: 21-11-2022 | Door: Patrick

Deel 'FIFA lanceert nieuwe aanvoerdersband als concurrent van de OneLove-band'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!De FIFA lanceert een nieuwe aanvoerdersband, als concurrent van de OneLove-band die Virgil van Dijk zal dragen als aanvoerder van het Nederlands Elftal.


Over de auteur van 'FIFA lanceert nieuwe aanvoerdersband als concurrent van de OneLove-band'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.