Zorgverzekering vergelijken

FIFA verhoogt het aantal spelers in de WK selecties van 23 naar 26

Het aantal spelers dat deel mag uitmaken van de selectie voor het WK 2022 is uitgebreid naar 26. De FIFA heeft dat besloten naar aanleiding van de drukke voetbalkalender en het coronavirus.

In de oorspronkelijke voorwaarden stond dat de selectie mocht bestaan uit maximaal 23 voetballers. Aangezien het eerstvolgende WK in de winter gespeeld wordt, geeft dit extra druk op de voetbalkalender en het aantal rustdagen voor de voetballers. Ook het coronavirus heeft impact op de voorbereiding op het toernooi, waardoor de FIFA heeft besloten om de selecties uit te breiden.

  • Het maximum aantal spelers in de voorlopige selectie is verhoogd van 35 naar 55.
  • Het maximum aantal spelers in de definitieve selectie is verhoogd naar minimaal 23 en maximaal 26.
  • De laatste wedstrijddag en de deadline voor het inleveren van de definitieve selectie is op 13 november 2022.
  • Niet meer dan 26 mensen mogen tijdens de wedstrijd op de bank zitten (15 wissels en 11 assistenten, waaronder 1 teamarts).
Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 24-06-2022 08:28 | Bijgewerkt op: 24-06-2022 | Door: Patrick

Deel 'FIFA verhoogt het aantal spelers in de WK selecties van 23 naar 26'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Het aantal spelers van de selectie voor het WK 2022 is uitgebreid naar 26. De FIFA heeft dat besloten i.v.m. de drukke voetbalkalender en het coronavirus.


Over de auteur van 'FIFA verhoogt het aantal spelers in de WK selecties van 23 naar 26'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Zorgverzekering vergelijken