Zorgverzekering vergelijken

FIFA voorzitter Infantino roept op tot saamhorigheid

Gianni Infantino moedigt tolerantie en begrip aan en roept fans, media en ambtenaren op om zich te 'betrekken'. "Voetbal brengt mensen samen", zegt de FIFA-voorzitter aan de vooravond van het toernooi tegen verzamelde media.

De voorzitter zei de volgende felle woorden:

"Vandaag voel ik me Qatari, voel ik me Arabier, voel ik me Afrikaan, voel ik me homoseksueel, voel ik me gehandicapt, voel ik me een arbeidsmigrant. Ik ben Europeaan. En voor wat wij Europeanen de afgelopen 3000 jaar hebben gedaan in de wereld, zouden we nog 3000 jaar onze excuses moeten aanbieden, voor we anderen morele lessen mogen leren."

"Als Europa echt begaan is met het lot van deze mensen, dan zouden ze andere mensen - net als Qatar heeft gedaan - legaal moeten binnenhalen zodat ze in Europa aan het werk kunnen. Om ze een toekomst te geven, om ze hoop te geven. Deze eenzijdige morele les is pure hypocrisie. Ik vraag me af waarom niemand de verbeteringen erkent die hier al sinds 2016 plaatsvinden. Het is niet makkelijk om kritiek te krijgen op een beslissing die twaalf jaar geleden is genomen."

Lees meer over de doden in Qatar en de statements van verschillende bonden en organisaties.

Aan de vooravond van het Wereldkampioenschap voetbal heeft de voorzitter van de FIFA er bij de wereldwijde gemeenschap op aangedrongen om de unieke kans die het toernooi biedt aan te grijpen om zich – ondanks verschillen – te verenigen over hun gedeelde passie voor voetbal; en gebruik onder de vlag van tolerantie, begrip en respect het mondiale spel als middel om te verbinden in plaats van te verdelen.

'Het enige wat ik je vraag. Samengaan. Helpen. Verdeel niet, probeer te verenigen”, zei president Infantino tijdens zijn openingstoespraak op de mediaconferentie. “De wereld is al genoeg verdeeld. We organiseren een FIFA Wereldbeker, we organiseren geen oorlog. We organiseren een WK waar mensen die veel problemen hebben in zijn of haar leven proberen te komen genieten.”

Infantino riep degenen die al in Qatar zijn, degenen die van plan zijn te bezoeken en degenen die verslag doen van het toernooi voor de wereldwijde media op om te kijken naar de positieve kanten die het 29-daagse voetbalfestival zal brengen. De president benadrukte ook dat - ondanks verschillen in achtergrond, religie, geslacht of seksualiteit - voor het eerst in de geschiedenis van het toernooi de supporters van alle 32 landen zich op één plek kunnen verzamelen en zich kunnen hechten aan één gedeelde passie .

“Kijk naar de stad, het is prachtig, het is uitgerust. Mensen willen iets vieren', vervolgde Infantino. “We moeten begrip verspreiden. FIFA is een wereldwijde voetbalorganisatie. We hebben 211 landen die deel uitmaken van de FIFA. Elke vereniging is hetzelfde want wij zijn voetbalmensen. We willen voetbalmensen zijn; we willen geen politici zijn of wat dan ook. En voetbal brengt mensen samen – ondanks alles, want alleen betrokkenheid kan echte verandering brengen.”

Het WK 2022 wordt de eerste editie van het toernooi dat plaatsvindt in de Arabische wereld. Een andere belangrijke kans, zei president Infantino, om harten en geesten te openen en kansen te bieden om nieuwe culturen te ervaren - iets waar de FIFA-president de verzamelde media op aandrong om te ervaren tijdens hun verblijf in Doha.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 20-11-2022 14:09 | Bijgewerkt op: 20-11-2022 | Door: Patrick

Deel 'FIFA voorzitter Infantino roept op tot saamhorigheid'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Gianni Infantino moedigt tolerantie en begrip aan en roept fans en media op om mensen samen te brengen door voetbal. Hij voelt zich nu arbeidsmigrant in Qatar.


Over de auteur van 'FIFA voorzitter Infantino roept op tot saamhorigheid'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Gratis e-Boekhouden.nl