FIFA wil WK om de twee jaar organiseren, maar UEFA is tegen

Wereldvoetbalbond FIFA wil het WK om de twee jaar organiseren, in plaats van om de vier jaar. De Europese voetbalbond UEFA is tegen deze plannen, vanwege het eigen EK voetbal dat in de tussentijd plaatsvindt.

Onlangs maakte de FIFA bekend onderzoek te doen naar een Wereldkampioenschap dat elke twee jaar gehouden zal worden. De gedachte achter het plan is om het niveau van het topvoetbal omhoog te tillen door meer interlands op het hoogste niveau. Er kunnen dan minder kwalificatiewedstrijden gespeeld gaan worden.

Ook zullen er gedurende het seizoen minder interlandwedstrijden gespeeld worden, waardoor de spelers meer met hun club bezig kunnen zijn.

De voetbalkalender staat tot 2024 vast, maar de FIFA denkt dus al na over een nieuwe invulling vanaf 2025. Het nieuwe voorstel is echter niet besproken met de nationale voetbalbonden.

Als het WK voetbal in de toekomst elke twee jaar georganiseerd gaat worden, vervallen mogelijk grote toernooien als het Europees Kampioenschap, de Nations League, de Azië Cup, de Afrika Cup en de Copa América.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 23-09-2021 15:23 | Bijgewerkt op: 23-09-2021 | Door: Patrick

Reageer op 'FIFA wil WK om de twee jaar organiseren, maar UEFA is tegen'


Meer reacties tonen


Deel 'FIFA wil WK om de twee jaar organiseren, maar UEFA is tegen'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Wereldvoetbalbond FIFA wil het WK om de twee jaar organiseren, in plaats van om de vier jaar. De Europese voetbalbond UEFA is tegen deze plannen.