Gastland Qatar neemt vriendschappelijk deel aan Europese kwalificatie

Qatar neemt deel aan de Europese kwalificatiewedstrijden richting het WK 2022. Het gastland kan zich op deze manier goed voorbereiden op het toernooi in eigen land.

Over 2 jaar begint het WK en als voorbereiding zal Qatar vriendschappelijke wedstrijden spelen tegen de landen uit groep A.

Groep A bestaat uit Portugal, Servië, Ierland, Luxemburg en Azerbeidzjan. Portugal heeft de finale van de Nations League niet bereikt, maar zit toch in een kleinere poule van 5 landen. Qatar wordt daar als zesde land aan toegevoegd.

De wedstrijden tegen Qatar zijn vriendschappelijk, dus de punten tellen niet mee voor de WK kwalificatie. Wel speelt men twee maal tegen elkaar, waarschijnlijk op neutraal terrein.

Qatar is als gastland automatisch geplaatst voor het Wereld Kampioenschap in 2022.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 09-12-2020 10:20 | Bijgewerkt op: 09-12-2020 | Door: Patrick

Deel 'Gastland Qatar neemt vriendschappelijk deel aan Europese kwalificatie'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Qatar neemt deel aan de Europese kwalificatiewedstrijden richting het WK 2022. Het gastland speelt vriendschappelijke wedstrijden in kwalificatie poule A.


Over de auteur van 'Gastland Qatar neemt vriendschappelijk deel aan Europese kwalificatie'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.