Voetbal bij Ziggo Sport

Gezondheid en veiligheid zijn slecht bij bouw stadions in Qatar

Onafhankelijke onderzoekers publiceren het eerste rapport over de werkomstandigheden van arbeiders in Qatar. Het Impact Ltd, met mensenrechtenexperts, publiceert vanaf nu jaarlijks over de bouwwerkzaamheden van de voetbalstadions voor het WK 2022. Over eventuele doden wordt niets gezegd in het eerste rapport.

Wanneer men kijkt naar de impact van de Workers' Welfare Standards op de 15.000 arbeiders in Qatar, dan maakt het rapport onderscheid naar verschillende gebieden waar de bouwbedrijven tekort schieten. Hoge risico's zijn gevonden op het gebied van werkomstandigheden, waaronder gezondheid en veiligheid, contracten en administratie en leefomstandigheden. Arbeiders wonen namelijk in kleine huizen en het ontbreekt hen vaak aan gezond eten en medische zorg.

Daarnaast hebben de experts op het gebied van mensenrechten diverse kleinere aanbevelingen. Dit betreft met name risico's op het gebied van het betalen van achterstallige lonen van arbeiders, het betalen van steekpenningen tussen aannemers, en een adequate personeelsadministratie waarin naast de verplichtingen ook de rechten van werknemers zijn vastgelegd.

Gezondheid en veiligheid zijn slecht bij bouw stadions in Qatar

H.E. Hassan Al Thawadi, voorzitter van de organisatie van het WK 2022, verwelkomt het rapport, dat is opgesteld in opdracht van de FIFA en de organisatie. Het onderzoek geeft volgens hem aan dat Qatar continu bezig is met het verbeteren van werkomstandigheden van arbeiders bij de stadions van het eerste WK voetbal in het Midden-Oosten.

"We hebben er altijd in geloofd dat het WK 2022 een catalysator zal zijn voor positieve initiatieven in Qatar, waaronder belangrijke en duurzame verbeteringen van de arbeidsomstandigheden," aldus Al Thawadi. "Ondanks dat de bevindingen nog een aantal risicogebieden en verbeterpunten laat zien, tonen ze ook de toewijding van de organisatie om deze telkens te verbeteren."

"We doen alles wat nodig is om te verzekeren dat de aandachtspunten voldoende aangepakt worden. We respecteren het onderzoek en de onafhankelijkheid van Impactt gedurende hun onderzoek en observaties," voegde hij toe.

Het rapport zegt dat het gastland voor het Wereld Kampioenschap voetbal significante vooruitgang heeft geboekt sinds de Workers' Welfare Standards zijn geïntroduceerd. De instanties die betrokken zijn bij de bouw van de voetbaltempels tonen steeds meer hun interesse in verbeteringen.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 24-04-2017 21:30 | Bijgewerkt op: 24-04-2017 | Door: Patrick

Deel 'Gezondheid en veiligheid zijn slecht bij bouw stadions in Qatar'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Bij de bouw van de stadions voor het WK 2022 in Qatar lopen arbeiders grote risico's op gebied van gezondheid en veiligheid. Over doden wordt niets gezegd.


Over de auteur van 'Gezondheid en veiligheid zijn slecht bij bouw stadions in Qatar'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Gratis e-Boekhouden.nl