Gratis e-Boekhouden.nl

Griep bij het Nederlands Elftal in aanloop naar duel met VS

Louis van Gaal zei dat zijn Nederlandse ploeg is getroffen door een "zorgwekkende" griepuitbraak voorafgaand aan de achtste finale van het WK tegen de Verenigde Staten op zaterdag.

De Nederlandse coach liet zijn typische routine, van het leiden van een volledige 11-tegen-11-trainingswedstrijd twee dagen voor de aftrap, varen en gaf zijn spelers in plaats daarvan een vrije dag op donderdag.

Griep bij het Nederlands Elftal in aanloop naar duel met VS

"Ik heb ze een rustdag gegeven", zegt Van Gaal vrijdag. "Met deze groep communiceren ze dat naar mij. Ik luister naar mijn spelers." Nadat hij had verklaard dat er "griepsymptomen" waren in de groep, ging hij verder. "Daar gaan we niet verder op in", zei hij. "Maar als het in de groep rondgaat, is dat zorgelijk."

De verstoring, vermoedelijk te wijten aan de hoge airconditioning op de teambasis, mag niet worden onderschat.

Onderdeel van de Nederlandse voetbalfilosofie is dat de basiself twee dagen voor de wedstrijd een trainingsduel speelt tegen de reserves, waarbij de tweederangsspelers de speelstijl van de tegenstander nabootsen.

Het is opmerkelijk om in deze fase van het toernooi daarvan af te wijken. Aangezien er 26 spelers in de Nederlandse selectie zitten, zoals bij elk WK-team, hebben Nederlandse journalisten gesuggereerd dat ten minste zes spelers zwaar genoeg zijn getroffen om niet te trainen.

Als er 21 fitte spelers waren geweest, zou assistent-coach Edgar Davids waarschijnlijk zijn opgeroepen om de laatste trainingsplek te vullen.

Het enige commentaar van de spelers op de kwestie kwam eerder deze week van middenvelders Frenkie de Jong en Marten de Roon . De Jong klaagde over een krassende keel die zijn vermogen om te communiceren beïnvloedde tijdens de Groep A-overwinning op Qatar, terwijl De Roon zei dat hij verkouden was nadat verslaggevers merkten dat zijn ogen tranen.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 02-12-2022 18:31 | Bijgewerkt op: 02-12-2022 | Door: Patrick

Deel 'Griep bij het Nederlands Elftal in aanloop naar duel met VS'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Er heerst griep in de selectie van het Nederlands Elftal. Dit is zorgwekkend met het oog op het duel met de Verenigde Staten in de achtste finale.


Over de auteur van 'Griep bij het Nederlands Elftal in aanloop naar duel met VS'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Gratis e-Boekhouden.nl