Het Al Rayyan Stadion wint award voor Stadion Design van het jaar 2016

In aanloop naar het WK 2022 in Qatar is het Al Rayyan Stadion verkozen tot het Stadion Design van het jaar 2016. Het stadion is niet alleen een voetbalstadion voor één van Qatar's beste clubs, maar ook een plaats waar de lokale bevolking dagelijks bijeen kan komen. Deze innovatieve gedachte is ook verweven in het design van het stadion.

Het Al Rayyan Stadion wint award voor Stadion Design van het jaar 2016

De ceremonie werd afgelopen dinsdag gehouden in speelstad Doha. De award is een eer voor de organisatie en bevestigd nogmaals dat het innovatieve design goed samengaat met het uitbeelden van de cultuur, omgeving en de behoeften van de lokale bevolking.

De voortgang van de bouw van het Al Rayyan Stadion gaat voorspoedig en de bevolking wordt vanaf het begin bij elke beslissing betrokken. Naast de bouwplaats zijn nieuwe trainingsvelden voor de club Al Rayyan aangelegd, zodat zij zich kunnen voorbereiden op het nieuwe Qatar Stars League seizoen.

Het Al Rayyan Stadion is één van de twaalf stadions van het WK in Qatar. De bovenste ring van het stadion met 40.000 zitplaatsen wordt na afloop van het WK 2022 gedemonteerd, zodat de lokale club 20.000 zitplaatsen over houdt. De andere stoelen zullen door andere sportorganisaties worden gebruikt.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 18-05-2016 18:00 | Bijgewerkt op: 18-05-2016 | Door: Patrick

Deel 'Het Al Rayyan Stadion wint award voor Stadion Design van het jaar 2016'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Het Al Rayyan Stadion in Qatar is verkozen tot het Stadion Design van het jaar 2016. Het Al Rayyan Stadion is 1 van de 12 stadions van het WK 2022 in Qatar.


Over de auteur van 'Het Al Rayyan Stadion wint award voor Stadion Design van het jaar 2016'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.