Gratis e-Boekhouden.nl

Het Al Wakrah Stadion krijgt 40 000 zitplaatsen voor het WK 2022

Het overlijden van architect Zaha Hadid van het Al Wakrah Stadion ging gepaard met veel teleurstelling in de wereld. Echter, nu de bouwwerkzaamheden aan het stadion vorderen, groeit de eer voor de architect. Het Al Wakrah Stadion is één van de twaalf voetbalstadions voor het WK 2022 in Qatar.

Het Al Wakrah Stadion krijgt 40 000 zitplaatsen voor het WK 2022

Het voetbalstadion wordt 15 kilometer ten zuiden van de stad Doha gebouwd. De betonnen pilaren staan al in de grond en de hoofdwerkzaamheden kunnen binnenkort al beginnen volgens de hoofdaannemer. De hoofdaannemer is in januari 2016 gestart met het plaatsen van grote kranen voor de stalen dakconstructie.

Alle infrastructuur en funderingen zijn gelegd, zodat de grootte van het voetbalstadion al zichtbaar is. Vier groepen van pilaren zijn klaar om het dak te ondersteunen. Over ongeveer 30 maanden moeten de meeste werkzaamheden klaar zijn.

Het Al Wakrah Stadion wordt, voordat het gebruikt gaat worden tijdens het WK 2022, het nieuwe thuis stadion van Al Wakrah Sports Club. De verwachting is dat de club uit Qatar eind 2018 in het 48 meter hoge stadion kan.

Project manager Thani Khalifa Al Zarraa is trots dat de geest van Hadid voortleeft in Qatar en dat één van de mooiste voetbalstadions naar haar verwijst.

Al Wakrah Stadion en de Doha Metro zijn rechtstreeks verbonden met de hoofdstad en zullen ruim op tijd klaar zijn voor het Wereld Kampioenschap voetbal in 2022. Gedurende het WK worden in het stadion wedstrijden tot en met de kwartfinale gespeeld.

Het stadion heeft een capaciteit van 40.000 zitplaatsen. Na afloop van het voetbaltoernooi zal de bovenste ring ontdaan worden van 20.000 stoelen, zodat de lokale club nog 20.000 toeschouwers kan ontvangen. De verwijderde stoelen krijgen een andere bestemming, zodat alle delen van het Al Wakrah Stadion nuttig blijven voor de gemeenschap.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 19-04-2016 13:00 | Bijgewerkt op: 19-04-2016 | Door: Patrick

Deel 'Het Al Wakrah Stadion krijgt 40 000 zitplaatsen voor het WK 2022'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Het Al Wakrah Stadion heeft een capaciteit van 40.000 zitplaatsen voor het WK 2022 in Qatar. Het voetbalstadion wordt 15km ten zuiden van de stad Doha gebouwd.


Over de auteur van 'Het Al Wakrah Stadion krijgt 40 000 zitplaatsen voor het WK 2022'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Gratis e-Boekhouden.nl