Gratis e-Boekhouden.nl

Het dak van het Al Bayt Stadion in Qatar kan in 20 minuten dicht

Het Al Bayt Stadion voor het WK 2022 is al voor meer dan 40% klaar. De werkzaamheden voor de kwartfinale van het Wereld Kampioenschap voetbal in Qatar liggen op schema.

Lees meer over de stadions van het WK 2022

Het dak van het Al Bayt Stadion in Qatar kan in 20 minuten dicht

"Het werk op de bouwplaats ligt op schema, met 40% van de structuur van het voetbalstadion en 25% van het constructiewerk in het omliggende gebied gereed," aldus Dr. Nasser Al-Hajeri. Hij is projectdirecteur voor het Al Bayt Stadion in Al Khor City.

Het gebied rondom het stadion omvat veel faciliteiten voor de gemeenschap van Qatar, evenals veel groenzones. Momenteel zijn er meer dan 3.000 bouwvakkers aan het werk en de arbeidsomstandigheden blijven continue top-prioriteit van de FIFA. De unieke voetbaltent wordt een tastbare erfenis voor de burgers na het toernooi.

De draagmuur die twee niveau's van het gewicht van het stadion zal moeten dragen staat al overeind. Uitenidelijk zal deze muur ook het dak van het speciale dak dragen. Dit schuifbare stadiondak kan binnen 20 minuten gesloten worden. De totale hoogte van de voetbaltempel zal 37 meter bedragen.

"Onlangs is het team begonnen met de installatie van de eerste rijen van 2.500 stoelen aan de noord-zijde van het 60.000 zitplaatsen tellende stadion," verteld engineer Mohemed Ahmed. Het stalen platform voor de zitplaatsen wordt ontworpen in Duitsland en gefabriceerd in Italië. De stoelen zelf worden ontworpen en gemaakt in Qatar. Na het WK 2022 zal het aantal zitplaatsen teruggebracht worden naar ongeveer 32.000. De verwijderde stoelen zullen naar goede doelen gaan. 

Het bovenste deel van het Al Bayt Stadion zal omgetoverd worden in een hotel met een winkelcentrum. Ook zal in het stadion een sportfaciliteit gehuisvest worden. Parken en groengebieden vormen een belangrijk onderwerp van het omgevingsplan. Deze gebieden mogen inwoners van Al Khor gebruiken voor recreatie en sport. 

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 19-04-2017 19:30 | Bijgewerkt op: 19-04-2017 | Door: Patrick

Deel 'Het dak van het Al Bayt Stadion in Qatar kan in 20 minuten dicht'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Het dak van het Al Bayt Stadion in Qatar kan in 20 minuten dicht. De werkzaamheden voor oa de kwartfinale van het WK 2022 in Qatar liggen op schema.


Over de auteur van 'Het dak van het Al Bayt Stadion in Qatar kan in 20 minuten dicht'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Zorgverzekering vergelijken