Zorgverzekering vergelijken

Het Khalifa International Stadion heeft een dak voor schaduw en zonlicht

Op het Khalifa International Stadion wordt momenteel de laatste hand gelegd aan een innovatief nieuw dak. Hierdoor is er meer schaduw over het veld en de tribune, maar wordt ook genoeg licht doorgelaten voor een natuurlijke groei van het gras.

Het Khalifa International Stadion heeft een dak voor schaduw en zonlicht

De 'big lift' operatie van het dak is compleet en de installatie van het gehele dak zal in januari 2017 gereed zijn. Daarmee is de renovatie van het voetbalstadion in het eerste kwartaal van 2017 afgerond.

De hoofcomponenten van het dak van het WK 2022 stadion in Qatar zijn gefabriceerd in Japan en de Verenigde Staten. Een 44.000m2 membraan van twee materialen wordt gebruikt om te voldoen aan de voorwaarden van de FIFA omtrent zonlicht voor het voetbalveld.

Een uitgebreid netwerk van Duitse en Italiaanse stalen kabels wegen 4.000 ton. Deze constructie is opgezet om de 92 panelen van het dak te dragen. Deze panelen zijn vanuit Japan en de Verenigde Staten verscheept naar Mexico voor het snijden en vormen ervan.

Engineur van het Khalifa International Stadion is er verheugd met de voortgang van de werkzaamheden. Zowel het exterieur als het innovatieve dak bevinden zich in de afrondende fase. Het zal een moment vol trots worden voor alle arbeiders, wanneer alles klaar is voor het WK 2022.

Na de renovatie heeft het voetbalstadion meer dan 40.000 zitplaatsen. Deze zitplaatsen zijn volledig gekoeld, vanwege het warme klimaat in Qatar. Ook het veld is gekoeld, zodat spelers niet overhit raken. Na een aantal tests bleek dat de zuidzijde te weinig zonlicht kreeg. Door het gebruik van ander materiaal werd 80% zonlicht doorgelaten.

Het nieuwe dak is een perfect idee vanuit de engineering. Het gebruikte materiaal wordt steeds populairder voor doeleinden als deze en is ook verwerkt in de Allianz Arena in München. Het grootste deel van het dak is op de grond in elkaar gezet en vervolgens met een grote lift omhoog getakeld. De binnenste ring is met kabels verbonden aan twee pilaren.

Ondertussen zijn ook de eerste LED-schermen opgehangen voor het WK voetbal in Qatar. De installatie van de schermen vond plaats aan de kant waar ook de ingang voor het 3-2-1 Qatar Olympisch en Sport museum is gevestigd.

Het historische Khalifa International Stadion ondergaat een grondige renovatie om te kunnen voldoen aan de voorwaarden die de FIFA stelt aan een voetbalstadion waarin het Wereld Kampioenschap voetbal gespeeld gaat worden. Er wordt een nieuw gebouw aan de oostzijde gebouwd, evenals een museum en een dak dat alle zitplaatsen bedekt.

Totaal zijn er meer dan 5 miljoen werkuren besteed aan de renovatie, zonder tijdsverlies. Veiligheid is een topprioriteit volgens de FIFA en Qatar.

Het stadion heeft een grote historische waarde in de sportgeschiedenis van Qatar. Er werden veel belangrijke regionale en internationale wedstrijden afgewerkt sinds de bouw in 1976.

In het stadion zullen tijdens het WK 2022 wedstrijden tot en met de kwartfinale gespeeld gaan worden.

 

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 19-12-2016 17:30 | Bijgewerkt op: 19-12-2016 | Door: Patrick

Deel 'Het Khalifa International Stadion heeft een dak voor schaduw en zonlicht'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Het dak over het Khalifa International Stadion geeft schaduw aan supporters en voetballers, maar laat ook voldoende zonlicht door voor de groei van de grasmat.


Over de auteur van 'Het Khalifa International Stadion heeft een dak voor schaduw en zonlicht'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Voetbal bij Ziggo Sport