Hoe laat je je huis eruitzien als dat van een topvoetballer?

Iedereen weet dat topvoetballers een zeer goed salaris hebben en zich dus waarschijnlijk luxe kunnen veroorloven waar wij alleen maar van kunnen dromen. Toch is het mogelijk om je huis een dure en luxueuze uitstraling te geven, zonder dat je miljoenen euro’s op je bankrekening hoeft te hebben staan.

In dit artikel zetten wij de tien beste tips voor je op een rijtje om gasten de indruk te geven dat je het salaris van een professionele voetballer hebt.

  1. Vervang het dak

Er is natuurlijk niets armoediger dan een vochtig huis met een lekkend dak. Voordat je investeert in andere luxe moet je dus zorgen dat je de basis op orde hebt.

Een nieuw dak aanleggen hoeft niet extreem duur te zijn, en goedkope dakbedekking is makkelijk te vinden.

  1. Kies voor statementkleuren

Je hoeft echt niet allerlei dure meubels te kopen om je huis een luxe uitstraling te geven. Het kiezen van de juiste kleuren kan al wonderen doen. Kies voor rijke kleuren, zoals bijvoorbeeld, donkerblauw of wijnrood, en laat deze terugkomen in de muren en accessoires. Plaats bijvoorbeeld sierkussens, plaids of lampenkappen in deze kleuren in je woonkamer. Je zult zien dat je zo een hele andere uitstraling krijgt.

Daarnaast ziet behang er vaak duurder en luxueuzer uit dan geverfde muren, terwijl het echt niet heel veel prijziger is.

  1. Ruim je huis op

Als er iets armoedig is, is het wel een rommelig huis. Veel spullen en prullaria geven een ongeordende uitstraling en het ziet er goedkoop uit. Door je huis simpelweg een grote opruimbeurt te geven kun je al een groot verschil maken.

Doe spullen die je niet meer nodig hebt weg, en ga voor een minimalistische look. Het is wat werk, maar het is wel een gratis manier om je huis te upgraden.

  1. Creëer een hemelbed

Bedgordijnen, lappen en foulards zijn heel goedkoop, maar geven je slaapkamer een dure en romantische uitstraling. Kies bij voorkeur voor doorschijnende stof. Op die manier behoud je een ruimtelijk effect.

Maak ook van de gelegenheid gebruik om je beddengoed te vervangen.

  1. Kies voor glanzende materialen

Als je voor luxe wilt gaan moet je kiezen voor glanzende materialen, zoals bijvoorbeeld goud, messing of koper. Messing kandelaars, een goudkleurige hanglamp of meubels met koperen poten geven je huis een dure uitstraling, zonder dat deze dingen echt veel geld kosten. De kleurencombinatie goud met zwart heeft dat effect ook.

We raden je wel aan het niet te overdrijven. Ga voor subtiele details. Een overdaad aan glanzende materialen kan het tegenovergestelde effect hebben, en als kitcherig en ordinair gezien worden.

  1. Ga voor zachte stoffen

Zachte stoffen, zoals velours en fluweel, stralen elegantie en luxe uit. Door te kiezen voor fluwelen gordijnen of een velours poef maak jij je woonkamer een stukje luxueuzer. En het is ook nog eens heerlijk om je voeten er na een lange dag werken op te laten rusten.

Ook stoffen zoals zijde of linnen staan bekend als luxueus.

  1. Voeg kunst toe

Kunst is over het algemeen duur, en het laat ook zien dat jij een verfijnde smaak hebt. Wellicht ben je zelf wel artistiek en kun je zelf aan de slag met je schildersezel en wat verf. Of misschien ben je wel een amateurfotograaf. Als je minder kunstzinnig bent ingesteld kun je er ook voor kiezen om replica’s van beroemde kunstwerken op te hangen in je huis.

Dit geeft je huis meteen een trendy en gesofisticeerde look.

  1. Koop een designmeubel

OK, dit is niet de meest goedkope tip in dit lijstje, maar het loont wel. Een designmeubel is namelijk het toppunt van luxe, en door hier in te investeren geef je je woonkamer meteen een heel andere uitstraling.

Daarbij heb je waarschijnlijk jarenlang plezier van dit meubel, en daarnaast wordt het in de loop der jaren alleen maar meer geld waard.

  1. Haal bloemen en planten in huis

Natuur in huis halen heeft vele voordelen: het staat gezellig, het verbetert de luchtkwaliteit in je huis en het heeft een positief effect op je mentale gezondheid. Daarnaast is het leuk om je planten door jouw goede verzorging te zien groeien.

Een bloemetje of plant hoeft niet duur te zijn, maar als je écht geen geld uit wilt geven kun je ook nog zelf wat bloemen gaan plukken.

  1. Geef je badkamer een upgrade

Een hedendaagse, luxueuze badkamer is natuurlijk het toppunt van luxe, maar hier hangt een prijskaartje aan. Toch kun je zelf al veel doen om je badkamer te verbeteren. Zorg dat deze schoon is en voeg matchende accessoires toe. Ook luxueuze handdoeken in een neutrale, bijpassende kleur maken een wereld van verschil.

Zoals je ziet zijn deze kleine aanpassingen niet duur, maar ze geven je huis wel die dure, luxueuze uitstraling die jij zoekt.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 03-05-2024 18:51 | Bijgewerkt op: 03-05-2024 | Door: Patrick

Deel 'Hoe laat je je huis eruitzien als dat van een topvoetballer?'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Het is mogelijk om je huis een dure en luxueuze uitstraling te geven, zonder dat je miljoenen euro’s op je bankrekening hoeft te hebben staan.


Over de auteur van 'Hoe laat je je huis eruitzien als dat van een topvoetballer?'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.